FőoldalArchívumWEBENCH FPGA Power Architect: FPGA-s rendszerek tápellátásának tervezésére
2010. december 02., csütörtök ::

WEBENCH FPGA Power Architect: FPGA-s rendszerek tápellátásának tervezésére

A National Semiconductor bejelentette WEBENCH FPGA Power Architect nevű termékét, az első olyan eszközt, amellyel FPGA-s rendszerek tápellátása percek alatt modellezhető és optimalizálható. A WEBENCH FPGA Power Architect tartalmazza az Altera és Xilinx kínálatából több mint 130 FPGA típus részletes tápellátási követelményeit

FPGA-s rendszerek tápellátásának tervezése és optimalizálása gyorsan és hatékonyan a National WEBENCH FPGA Power Architect szoftverével FPGA-s rendszerek tápellátásának tervezése és optimalizálása gyorsan és hatékonyan a National WEBENCH FPGA Power Architect szoftverével
A modern FPGA-k tápellátó rendszereinek tervezése komplex feladat, és gyakran többféle, precízen meghatározott feszültség biztosítása szükséges. A feszültségszintekre és áramra vonatkozó előírásokon felül minden terhelésre vonatkozhat egyedi előírás a szinthullámzásra, zajszűrésre, szinkronizációra stb. vonatkozóan is. A WEBENCH szoftver tartalmazza az FPGA gyártók által kiadott, teljesítményigényre vonatkozó előírásokat, így a tervezők minden kétséget kizáróan biztosak lehetnek benne, hogy a tervezett rendszerük megfelel az FPGA követelményeinek. A szoftver használatáról szemléltető videó megtekinthető a http://bit.ly/videoFPGA webcímen.

A tervezés kezdetekor a fejlesztőmérnök kiválasztja a számára szimpatikus FPGA terméket az Altera vagy a Xilinx kínálatából, majd a szoftver automatikus implementálja a rendszerben a termékre jellemző, egyedi igényeket a tápellátással kapcsolatban (beleértve a magot, az I/O portokat stb.). Amint a tervező végzett a ráeső résszel, a WEBENCH összegyűjti a szükséges információkat, és opciókként létrehozza az FPGA és a teljes rendszer meghajtására alkalmas tápellátási architektúrákat.

A tápellátást biztosító rendszer tartalmazhat egy vagy több, közvetlen feszültségsínt a bemeneti táp és a POL szabályozók között. A tervezőnek módjában áll a felajánlott tápegységet finomhangolni a méret csökkentése, hatásfok növelése, költségcsökkentés vagy egyéb indok alapján, mindezt másodpercek alatt. Ugyanígy adott a lehetőség a prototípushoz szükséges alkatrészek megrendelésére, a rendszerterv másokkal történő megosztására, a projektriport, anyaglista, teljesíményadatok nyomtatására stb.

A Natonal Semiconductor honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény