FőoldalArchívumPIC18F87J72 beépített, egyfázisú fogyasztásmérő perifériával
2010. november 26., péntek ::

PIC18F87J72 beépített, egyfázisú fogyasztásmérő perifériával

A Microchip legújabb 8 bites PIC18F87J72 mikrovezérlő-családját egyfázisú, többfunkciós, intelligens fogyasztásmérő és fogyasztásmonitorozó alkalmazásokhoz ajánlja. Jellemzője a duplacsatornás, nagy teljesítményű, 16/24 bites analóg front-end periféria, amellyel az új mikrovezérlő-család pontos, megbízható, könnyen használható, költségtakarékos megoldást biztosít olyan fogyasztásmérők tervezéséhez, amelyek az IEC 0.5 pontossági osztályának elvárásait is felülmúlják

A család 64 vagy 128 KiB flash-programmemóriával és 4 KiB RAM adatmemóriával rendelkezik, amely biztosítja a használat időbeni monitorozásának lehetőségét és a többtarifás funkció megvalósítását is. A magas szintű perifériaintegrációnak köszönhetően olyan egységek is megtalálhatóak az áramkörben, mint az LCD-meghajtó, a beépített valós idejű óra és naptáráramkör (RTCC), valamint az érintésérzékelő-felhasználói felület kialakításához használható töltésidőmérő egység (CTMU). A fogyasztásszámító szoftver, a fejlesztőpanel és referenciaterv is szabadon hozzáférhető, komplett megoldást kínál, így kisebb költséget és gyorsabb piacra kerülést biztosít számos intelligens fogyasztásmérő és fogyasztásmonitorozó alkalmazás számára.
A PIC18F87J72 család az intelligens fogyasztásmérők és teljesítménymonitorozó processzorok iránti piaci igényt igyekszik kielégíteni. Ezek az új mikrovezérlők kibővítik a Microchip meglévő fogyasztásmérő és teljesítménymonitorozó eszközeinek portfólióját. A tervezőmérnökök immár választhatnak a kis méretet biztosító, beépített analóg front-end áramkörrel rendelkező PIC18F87J72 mikrovezérlő, valamint a teljes rugalmasságot nyújtó MCP390X analóg front end áramkörnek egy hagyományos PIC mikrokontrollerrel való párosítása között.

A tervezők munkáját a PIC18F87J72 egyfázisú fogyasztásmérő-referenciaterv (ARD00280) segíti. Jellemzői a söntalapú, egyfázisú fogyasztásmérő, fogyasztásszámító szoftverrel és a grafikus felhasználói interfésszel támogatott szoftveres kalibráció. A referenciaterv alkalmas a hasznos- és meddőfogyasztás, a fogyasztás és visszatáplálás, valamint a hasznos-, a meddő- és a látszólagos teljesítmény, ill. RMS-áram és feszültség mérésére.
A tervezőmérnökök saját tervűkben változtatás nélkül felhasználhatják az ingyenes működtetőszoftvert, de igény esetén módosíthatják is azt, rövidítve a piacra kerülési időt és megkülönböztetve terméküket a piacon. A működtetőszoftver, a PC szoftver és a Gerber fájlok letölthetőek.
A PIC18F87J72 típusra épülő PICtail fogyasztásmérő-kiegészítő kártya (ARD00330) a Microchip Explorer 16 fejlesztőpaneljéhez (DM240001) csatlakoztatható, megkönnyítve a tervezést.

A Microchip kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény