FőoldalArchívumJFET-bemenetű műveletierősítő-család ipari, orvosi és szenzoros alkalmazásokhoz
2010. november 22., hétfő ::

JFET-bemenetű műveletierősítő-család ipari, orvosi és szenzoros alkalmazásokhoz

Az Intersil Corporation bemutatta JFET-bemenetű műveletierősítő-családjának első tagját, amely a vállalat precíziós ipari, orvosi és szenzoros termékportfoliójába illeszkedik. A szükséges funkciókat jó arányban és kiváló minőségben integráló ISL28210 ideális analóg I/O-s folyamatvezérléshez, gáz- vagy folyadékáramlás-méréshez, biometrikus rendszerekhez stb., de jó kelléke a robusztus, nagyfeszültségű jelkondicionálással működő ipari alkalmazásoknak (pl. ATE, adatgyűjtés, teljesítmény-elosztás) is

Az ipari követelményeknek megfelelő működési hőmérséklettartományú ISL28210 áramkör 40 V-os, precíziós JFET bemenettel rendelkezik, és az alacsony zaj és bias áram, nagy slew-rate, rövid beállási idő és alacsony ofszetfeszültség ideális kombinációját nyújtja.
A tervezési rugalmasság érdekében az ISL28210 a 9 ... 40 V bemeneti feszültségtartományt támogatja. Az áramkörben innovatív bias-semlegesítő technikákat implementál a gyártó, amely 300 fA (femtoamper) áramnál nyújt optimális teljesítményt. Ez elősegíti a jelkondicionálási hibák kiküszöbölését az analóg bemeneten, amely előnyös viselkedést jelent nagyteljesítményű rendszerekben. Az IS28210 bemeneti ofszetje mindössze 300 µV, a tipikus ofszet drift 1 µV/°C. A feszültségzaj tekintetében is kiemelkedőt alkotott az Intersil: az IS28210 esetében ez mindössze 580 nVpp a 0,1 ... 10 Hz frekvenciatartományban. A bemeneti bias áram tipikus értéke 300 fA 25 °C-on, ill. 4,5 pA 60 °C-on, amely a műszeres, laboratóriumi és orvosi alkalmazásokhoz ideális. Az IS28210 beállási ideje 900 ns, a slew-rate 20 V/µs.

Az Intersil saját, precíziós, silicon-on-insulator (SOI) bipoláris gyártástechnológiájának köszönhetően az IS28210 kiakadási hajlama (latch-up) igen alacsony és ESD-védettsége igen nagy, így a kedvezőtlen feltételekkel jellemezhető, ipari alkalmazásokhoz is jó választás a teljes, -40 ... +125 °C működési hőmérséklettartományban.

Az Intersil honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény