FőoldalArchívumPIC32 multimédia-fejlesztőkártya
2010. november 19., péntek ::

PIC32 multimédia-fejlesztőkártya

A Microchipnek két új fejlesztőrendszere is megjelent, amelyek fejlett felhasználói interfésszel egészítik ki a 32 bites PIC32 mikrovezérlőre épülő alkalmazásokat. A Multimedia Expansion Board lehetővé teszi interaktív, grafikus alapú kezelőfelület fejlesztését akár hálózati kapcsolattal is. A továbbfejlesztett mTouch kapacitív érintésérzékelő-fejlesztő kit egy új panellel bővült a PIC32 mikrovezérlők támogatásához

A konzumer és ipari felhasználók könnyen használható grafikus felhasználói felülettel, érintőképernyős vezérléssel, magas minőségű audiotámogatással, kapacitív érintésérzékelő gombokkal, ill. csúszkákkal és vezeték nélküli kommunikációval szeretnék ellátni alkalmazásaikat. A PIC32 mikrokontroller-család típuskínálatát már korábban is ezen igényeknek megfelelően bővítették. A két új fejlesztőrendszer egyszerű és költséghatékony szerszámot biztosít az intuitív felhasználói interfésszel rendelkező fogyasztói és ipari alkalmazások széles skálájának tervezéséhez.
A Multimedia Exbansion Board egy moduláris kiegészítőpanel, ami a nálunk is népszerű PIC32 Starter Kit-ek bármelyikéhez csatlakoztatható. A panel szemlélteti, hogy lehet olyan rugalmas grafikus kijelzőstratégiát kialakítani, amely nem függ a sokszor gyorsan elavuló, vezérlővel egybeépített QVGA moduloktól. A fejlesztőkártya az érintőképernyős, 3,2 hüvelykes QVGA modul mellett magas minőségű, 24 bites sztereo-audio dekódert, fülhallgató-, vonali és mikrofon-csatlakozót, FCC-tanúsítvánnyal rendelkező Wi-Fi modult, 3-tengelyű gyorsulásérzékelőt, hőmérséklet-érzékelőt, microSD kártyafoglalatot, SPI Flash memóriát és egy 5-pozíciós botkormányt is tartalmaz. A panelen található PICtail csatlakozónak köszönhetően további egységekkel is bővíthető a rendszer. Más gyártó nem kínál ilyen komplett multimédiás fejlesztői rendszert a 32 bites mikrovezérlők ezen osztályához.

A továbbfejlesztett mTouch kapacitív érintésérzékelő-fejlesztő kit egy új panelt is tartalmaz a PIC32 mikrovezérlőkkel történő fejlesztéshez. A kit paneljai között kapacitív gombok és csúszkák is vannak, amellyel a felhasználó akár saját alkalmazásában is kipróbálhatja a kapacitív érintésérzékelők működését. A Windows operációs rendszer alatt futó mTouch Diagnostic Tools, amelyet az MPLAB integrált fejlesztői környezet is tartalmaz, könnyen használható grafikus felhasználói felülettel rendelkezik a kapacitív érintésérzékelő-gombok és -csúszkák teszteléséhez, kalibrációjához. A panellel érkező szoftverkönyvtárak, forráskódok és egyéb támogatóanyagok tovább rövidítik a fejlesztési ciklust, és csökkentik annak költségét.
A fejlesztőkitben 8, 16 és 32 bites mikrovezérlő panelek is találhatóak az adott alkalmazás igényeinek megfelelő, skálázható fejlesztői platformot biztosítva. A Multimedia Expansion Board (DM32005) és a továbbfejlesztett mTouch kapacitív érintésérzékelő- fejlesztő kit (DM183026-2) már elérhető. Válasszon alkalmazásához megfelelő PIC32 Starter Kit fejlesztőkártyát a Multimedia Development Boardhoz a PIC32 oldalról.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény