FőoldalArchívumNagyszabású robot- és RFID-demonstráció a Murata standján az electronica2010-en
2010. november 10., szerda ::

Nagyszabású robot- és RFID-demonstráció a Murata standján az electronica2010-en

A Murata november 9-12. között a müncheni electronica2010 szakkiállításon látványos demonstrációkkal várja az érdeklődőket. A látogatók élőben láthatják Murata Girl, az egykerekűn közlekedő robotlány demonstrációját. Murata Girlt ultrahangos szenzorai segítik abban, hogy biztonságos távolságot tudjon tartani a körülötte mozgó tárgyaktól, és az elején és hátán is megtalálható szenzorokkal előre- és hátrafelé is képes haladni

Mellkasába giroszkópot és lendkereket is integráltak, amelyek segítik őt egyensúlya megtartásában. Idősebb fivéréhez, Murata Boyhoz hasonlóan a hátizsákjában tartott elemekből nyeri az energiát.
A Murata RFID-technológiáját szintén közszemlére teszi a kiállításon, ennek középpontjában pedig a MAGICSTRAP lesz. A termékek többrétegű, kerámiaalapú, UHF-sávra hangolt RFID modulok, amelyek az integrált áramkört és antennaillesztőt is tartalmazzák. Az illesztő áramkör jóvoltából a termékek, ill. burkolatuk fémrészei felhasználhatóak erősítőantenna funkcióra is, így pl. egy nyomtatott áramköri hordozó földelőrétegeként vagy egy gyógyszeripari termék csomagolásaként is. A MAGICSTRAP termékek erősítőantenna nélkül is jól szolgálnak rádiófrekvenciás címkeként, és megfelelnek az EPC Global C1G2 és ISO-18000-6C szabványoknak is. Befoglaló méreteik 3,2×1,6×0,55 mm.
A partnerekkel kooperációban tartott RFID-demonstráció a MAGICSTRAP-et rendszerbe integrálva mutatja be, és a megoldás elektronikai ipari rugalmasságát hangsúlyozza ki. A Murata RFID modulok áramköri hordozóra integrálását követően ugyanis nemcsak egyszerű folyamatvezérlésre vagy nyomon követésre lesz alkalmas a rendszer, hiszen, mivel az UHF-sáv miatt a rendszer rádiós hatótávolsága elég nagy, akár ellátásilánc-menedzsment vagy tulajdonvédelmi feladatokra is felhasználható.
Végül, de nem utolsósorban, a kiállítók megtekinthetik a vállalat piezoelektromos, mikroméretű ventilátorát is.

A Murata honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény