FőoldalArchívumKaszkádba köthető EUI-48 soros EEPROM
2010. november 04., csütörtök ::

Kaszkádba köthető EUI-48 soros EEPROM

Az új 24AA025E48 eszköz a Microchip meglévő I2C, SPI és UNI/O buszos, egyedi MAC címet biztosító EUI-48, soros EEPROM memória kínálatát bővíti. Az EUI-64 egyedi azonosítókkal is kompatibilis új eszköz segítségével a fejlesztők könnyen elláthatják MAC-címmel alkalmazásukat. Az alkalmazásokhoz még több memória csatlakoztatható az eszköz címlábainak köszönhetően, mivel használatukkal akár nyolc EEPROM is kaszkádba köthető az I2C buszon. Ehhez nem kell lecserélni a már meglévő I2C buszos EEPROM memóriákat, és nem kell az IEEE-nek nagy összegeket fizetni saját kódtartomány regisztrációjáért. A sorozatprogramozás költsége szintén megtakarítható, és mivel nincs mennyiségi megkötés a vásárlásra, a tervezőknek csak annyi egyedi kódot kell megvásárolniuk, amennyire valóban szük­ségük van.

A hálózati és vezeték nélküli alkalmazások gyakran sok memóriaterületet igényelnek az adatok átmeneti megőr­zéséhez, információk, look-up táblák és konfigurációs beállítások tárolásához. Ezeknek az alkalmazásoknak MAC- címre is szükségük van, amely fizikai címet biztosít számukra a hálózaton belüli azonosításhoz. A 24AA025E48 eszközök kielégítik ezeket az igényeket, mivel minden egyes példány egyedi, írásvédett kóddal rendelkezik a 2 Kibit EEPROM terület mellett.
A hálózatok és vezeték nélküli alkalmazások száma a következő néhány évben tovább növekszik, amit a MAC-címek igénye is követni fog. A Microchip 24AA025E48 eszköze a MAC-címek gyors és egyszerű elérését biztosítja alacsony költségen. Az címlábaknak kö­szön­hetően a meglévő alkalmazások is elláthatók EUI-48 címmel a korábban használ EEPROM eltávolítása nélkül.
A 24AA025E48 típusokat az MPLAB Starter Kit for Serial Memory Product (DV243003) fejlesztőrendszere is támogatja.

A Microchip kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény