FőoldalArchívumBeágyazott Wi-Fi modulok és ISM-sávos rádiók
2010. október 28., csütörtök ::

Beágyazott Wi-Fi modulok és ISM-sávos rádiók

A Microchip két új, vezeték nélküli kommunikációs megoldást is kínál, amelyek a minősített IEEE802.11 (Wi-Fi) piacot és a GHz alatti, ISM-sávos rádiós kommunikációt célozzák meg. A Microchip következő generációs adó-vevő megoldásai, fejlesztőeszközei és szoftverei iparágvezető platformot biztosítanak a tervezőknek, hogy a monitorozó- és vezérlőalkalmazások széles skáláját láthassák el a vezeték nélküli kommunikáció lehetőségével

A következő generációs, hivatalosan minősített MRF24WB0MA/MB beágyazott Wi-Fi modulok vezérlőszoftvere egyszerűen használható API interfésszel rendelkezik a Microchip ingyenes TCP/IP szoftverkönyvtára, ill. a 8, 16 és 32 bites PIC mikrovezérlők felé. A Microchip kisfogyasztású, beágyazott Wi-Fi moduljainak segítségével egyszerű eszközök is könnyen az internetre csatlakoztathatók, megtakarítva az RF áramkörök fejlesztésének komplex feladatát, magas költségét, valamint a hivatalos minősítés beszerzésének munkáját. A modulok további költségeket kímélve gyárilag előreprogramozott MAC-címmel rendelkeznek. A Microchip továbbfejlesztette az ingyenes TCP/IP szoft­verkönyvtárát az EZconfig és Zero­Config-funkciókkal, amelyek leegysze­rű­sítik a Wi-Fi hálózatok üzembe helyezését és konfigurációját.
MRF89XA.jpg
Az új MRF89XA adó-vevő áramkörök a kis fogyasztáshoz extrém alacsony vételi árammal (3 mA), a nagy hatótávolság eléréséhez 12,5 dBm teljesítményű végfokozattal, míg a -113 dBm vevőérzékenységhez kiszajú erősítővel rendelkeznek. Az integrált csomagkezelő 64 bájtos FIFO-t tartalmaz az adás és vétel puffereléséhez, tovább növelve a telep élettartamát a 868, 915 és a 950 MHz-es, GHz alatti tartományú vezeték nélküli hálózatok számára.
A 868 MHz-es MRF89XAM8A és a 915 MHz-es MRF89XAM9A modulok felgyorsítják a tervezési ciklust, megspórolva az RF áramkör tervezését és a hivatalos tanúsítvány beszerzésének költségét.
Az új Wi-Fi modulokkal történő fejlesztést segíti a MRF24WB0MA PICtailTM/PICtail Plus-kártya (AC164136-4), amely számos Microchip fejlesztőpanelhez csatlakoztatható. Az idén megjelenő MRF89XAM8A (AC164138-1) és MRF89XAM9A (AC164138-2) PICtail/PICtail Plus-kártyák a 868 és 915 MHz-es, rádiós alkalmazások fejlesztését könnyítik meg.

A Microchip kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény