FőoldalArchívumUSB 3.0 SuperSpeed előírásoknak megfelelő fojtótekercsek
2010. október 27., szerda ::

USB 3.0 SuperSpeed előírásoknak megfelelő fojtótekercsek

A Murata bemutatta 0504 méretkódú, közös módusú fojtótekercstermékeit, amelyeknek a DLP11TB családnevet adta. Az egyedi, nagy precizitású, filmes tekercskialakítási technológiáját sikeresen továbbfejlesztette az előző változatokhoz képest sokkal magasabb lett a levágási frekvencia értéke, és sokat javultak az átviteli jellemzők is. A fojtótekercsek vágási frekvenciája 8(+) GHz, amely teljes kompatibilitást jelent a legújabb, USB 3.0 SuperSpeed adatátviteli előírásokkal

A szilárdtest-alapú háttértárak (SSD meg­hajtók) és egyéb, nagy sebességű perifériák debütálása hívta életre az USB 3.0 szabványt, amely az USB 2.0 HighSpeed 480 Mibit/s adatátviteli sebesség maximumát több mint tízszeresére, 5 Gibit/s-ra emelte fel. Az USB 3.0 által biztosított, lényegesen na­gyobb adatsebesség miatt a jelfrekvenciák is sokkal nagyobbak lettek, amely azt eredményezte, hogy az elfogadható jelminőség fenntartása mellett a zaj elleni küzdelem egyre komplikáltabbá vált.
A mindössze 1,25×1,0 mm méretű tekercsek kiválóan megfelelnek az elvárásoknak, és mobil-eszközökben is alkalmazhatóak. Az alkatrészek közös módusú impedanciája 100 MHz frekvencián 80 Ω, a 90 Ω-os impedanciakarakterisztikájuk pedig megfelel az USB 3.0 szabványban foglaltaknak.

A Murata honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény