FőoldalArchívumApró méretű órajel-generátor hosszú periódusidejű alkalmazásokhoz
2010. október 25., hétfő ::

Apró méretű órajel-generátor hosszú periódusidejű alkalmazásokhoz

A Linear Technology LTC6991 típusszám alatt bejelentette egyszerű, nagy pontosságú, alacsony frekvenciatartományokra hangolt órajel-generátorát. Az LTC6991 az univerzális, szilíciumalapú, programozható oszcillátor és precíziós áramköri elemek, ill. logika kombinációját tartalmazó Timer­Blox ütemadó-termékcsalád legújabb tagja. Az eszköz programozható frekvenciáját széles tartományból lehet kiválasztani, a periódusidő számszerűleg 1 ms és 9,5 óra között lehet. Műszaki paraméterei és minősége folytán ideális választás watchdog időzítőkhöz, periodikus ébresztő-időzítőkhöz és intervallumüzemű mérőrendszerekhez

Az áramkör 1 ... 3 db ellenállással egyszerűen programozható, a frekvenciahiba legnagyobb értéke garantáltan legfeljebb 1,5%. Tranziensmentes, első ciklusban is nagy pontosságú bekapcsolást biztosít a tápfeszültség megjelenését követő 500 µs-on belül, a resetfunkció pedig támogatja a kimeneti impulzus csonkolását és a kimenet magas vagy alacsony állapotban tartását is. A reset aktív magas és aktív alacsony szintre is programozható, a kimeneti frekvencia pedig külön vezérlőfeszültség segítségével dinamikusan is vezérelhető.
A TimerBlox termékcsalád tagjaként az LTC6991 is szilárdtest-alapú, ezért nagy fizikai gyorsulásnál, vibrációban és szélsőséges hőmérsékleten is működőképes. Nincs szükség kondenzátorra, kristályra, mikrovezérlőre, továbbá semmilyen programozásra sem. A szokványos ellenállás- és kondenzátoralapú oszcillátorokhoz képest a stabilitása és pontossága nagyobb, energiafelvétele alacsonyabb. A 20 mA-es áramgenerátor-funkcióval optikai izolátorok közvetlenül is meghajthatóak.

A Linear Technology honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény