FőoldalArchívumAlacsony profilú DC/DC-konverterek nagy teljesítménysűrűséggel
2010. október 13., szerda ::

Alacsony profilú DC/DC-konverterek nagy teljesítménysűrűséggel

A Murata Power Solutions bemutatta UEI25-120-D48 sorozatú, 12 V/25 W kimeneti teljesítményű és 2:1 bemenetű, nagy hatásfokú, izolált DC/DC-átalakítóit. A 25 W/négyzethüvelyk (3,9 W/cm2) teljesítménysűrűséget adó UEI25-120-D48 kiváló hatásfokú, szabályozott DC tápforrás, és kompatibilis a nyomtatott huzalozású hordozókkal. A kompakt méretű (24,38x27,94x8,13 mm) konverter 2:1 bemeneti feszültségtartománya 36 ... 75 VDC, amely lefedi a távközlési rendszereknél elterjedten használt 48 V feszültséget is

A terméksorozatnak van egy 12 V kimenetű tagja is, amely külső értékbeállító ellenállással ±10%-kal át is állítható. A 87,5% hatásfok minimális hőtermelést és ventilátormentes működést tesz lehetővé.
Az új Murata DC/DC-konvertereket teljes mágneses és 2250 VDC-ig elektromos szigeteléssel is ellátták. A digitális rendszerek kedvéért a kimenetek beállása gyors és nagyobb kapacitív terheket is elbírnak, a kiváló zaj- és hullámzási karakterisztikák pedig a zajérzékeny áramkörökkel is kíméletesek. A vezérelt bekapcsolást és leállást igénylő rendszereknél a távoli ki- és bekapcsolást, kapcsolóval, tranzisztorral vagy digitális logikával is vezérelhető. Az újdonságok védelmi megoldások garmadáját vonultatják fel, amelyek közül - a teljesség igénye nélkül - nem hiányzik az alacsony feszültségnél jelentkező kiakadás, a túlhevülés, a rövidzárlat és túláram elleni védelem sem (ez utóbbit a jól ismert csuklásmóddal oldották meg a tervezők).
Az UEI25-120-D48 ipari szabványú kivezetéskiosztással érkezik, így a nagyobb, 1x2 hüvelykes konverterek közvetlenül is kicserélhetők velük. A Murata újdonságát elsősorban kisméretű műszerekhez, mikrokontrollerekhez, adatkommunikációs berendezésekhez, szenzoros rendszerekhez, távközlési berendezésekhez, jármű-elektronikai alkalmazásokhoz és szórakoztatóelektronikához javasolja. A támogatott működési hőmérséklet-tartomány -40 ... +85 °C.

A Murata honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény