FőoldalÜzletAz Intel bocsánatot kért Kínától
2021. december 28., kedd ::

Az Intel bocsánatot kért Kínától

Megijedt a várható kínai termékbojkottól, az ezzel járó profitkieséstől

Joe Biden amerikai elnök nemrégiben aláírta azt a törvényt, amely a kényszermunka miatti aggodalmakra hivatkozva megtiltja a kínai Hszincsiang-Ujgur tartományban gyártott termékek behozatalát. Ennek szellemében az Intel felszólította ellátóit, ne használjanak a Hszincsiang tartományból származó termékeket vagy munkaerőt, mivel félő, hogy potenciálisan az internálótáborokba vezényelt, gyári munkásokká átképzett ujgur kisebbség munkájából származhatnak.

A chipgyártó 2021 december elején tette közzé az ezzel kapcsolatos, a beszállítóinak címzett levelét. Ebben követelményként tüntette fel, hogy az ellátási láncnak teljes mértékben el kell kerülnie Hszincsiangot. Csakhogy a levél kikerült a kínai közösségi médiára… Reakcióként Kína a már bevettnek tűnő módon a gazdasági hatalmát alkalmazta, és különböző csatornákon jelezte az Intelnek, hogy mindezért az Intel anyagilag pórul járhat. (Az Intel nyolcvanmilliárd dolláros éves nyereségének több mint egynegyedét a kínai piac adja.) A Global Times című kínai pártlap például egyenesen azzal vádolta az Intelt, hogy „abba a kézbe harapott, amelyik enni ad neki”.

Az amerikai chipgyártó végül a következő mondattal kért bocsánatot a kínai WeChat csevegőappon: „Elnézést kérünk tisztelt kínai vásárlóinktól, partnereinktől és a nyilvánosságtól az általunk okozott gondokért.”

Forrás: www.theguardian.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény