FőoldalÜzletÚj elnök a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság élén
2021. december 08., szerda ::

Új elnök a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság élén

Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Koltay Andrást nevezték ki az NMHH elnökének

Az MNHH közleménye szerint Áder János köztársasági elnök december 3-án Koltay Andrást nevezte ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) élére. Az új elnök megbízatása kilenc évre szól, nem teljesen idegen terep számára az NMHH, hiszen 2010-től 2019-ig a Médiatanács tagja volt.

Az NMHH új elnökének megbízatása december 4-én kezdődött és kilenc évre szól. Koltay András jogász, elnöki kinevezéséig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora volt. Az LL.M. (Master of Law) fokozatot 2007-ben szerezte a University College Londonon, a strasbourgi Emberi Jogok Nemzetközi Intézetében szintén folytatott tanulmányokat. PhD-fokozatát 2008-ban szerezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán. Legfőbb kutatási területei a szólásszabadság, a médiajog és a személyiségi jogok kérdéseihez kapcsolódnak. A szólásszabadság alapvonalai címmel 2009-ben jelent meg monográfiája (Századvég), 2013-ban angol nyelven Freedom of Speech – The Unreachable Mirage című (Wolters Kluwer), 2016-ban pedig A vallások, az állam és a szólás szabadsága című kötete (Századvég). Ezeken kívül több mint 250 tudományos publikációt jegyez magyar és külföldi nyelveken. 2018-tól a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, és kinevezték az egyetem rektorává, de emellett továbbra is tanított a Pázmányon. Rektori pozíciójáról az elnöki kinevezésével egy időben lemondott.

2016-tól a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja, 2017 óta a Magyar Paralimpiai Bizottság Jogi- és Etikai Bizottságában tag. 2010 és 2019 között az NMHH Médiatanácsának tagjaként dolgozott.

Elődje, a közelmúltban elnöki pozíciójáról lemondott Karas Mónika, az Állami Számvevőszék alelnöke lett.

Forrás: nmhh.hu

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény