FőoldalÜzletAz indiai Covid-járvány iPhone-hiányt okozhat
2021. május 13., csütörtök ::

Az indiai Covid-járvány iPhone-hiányt okozhat

Az egyik indiai gyárban több mint felével kellett a gyártást csökkenteni

Reuters közlése szerint a dél-indiai Tamilnádu államban lévő, Apple iPhone 12-t összeszerelő Foxconn gyár termelése több mint 50 százalékkal visszaesett, mivel a Covid-19 vírussal fertőzött munkásoknak el kellett hagyniuk munkahelyüket. A gyárban kifejezetten Indiának, a világ második számú okostelefon-piacának gyártják az iPhone-okat. Nem részletezték az üzem kapacitását, és nem volt világos, hogy hány dolgozó van a létesítményben, amely kollégiumszerű szállást biztosít az alkalmazottaknak.

Tamilnádu a koronavírus-járványtól az egyik legsúlyosabban érintett állam jelenleg. A hatóságok hétfőtől teljes zárlatot rendeltek el a tartományban, lezárva a tömegközlekedést és bezárva az üzleteket, hogy megpróbálják lassítani a fertőzések terjedését. Az államban több mint 100 Foxconn-alkalmazott tesztje pozitív lett a koronavírusra, és a vállalat május végéig belépési tilalmat rendelt el a fővárosban, Csennaiban található gyárában - mondta az egyik forrás a Reutersnek. "Az alkalmazottak tegnap óta csak elhagyhatják, de nem léphetnek be a létesítménybe" - mondta az illető, aki szerint a termelés így jelentősen visszaesett.

"A Foxconn számára munkatársaink egészsége és biztonsága a legfontosabb, ezért szorosan együttműködünk az indiai helyi kormányzattal és a közegészségügyi hatóságokkal, hogy kezeljük azokat a kihívásokat, amelyekkel mi és minden vállalat szembesül a Covid-19-válság kezelése során" - áll a Reutersnek küldött közleményben. A Foxconn nem kívánt nyilatkozni a gyár teljesítményéről vagy a konkrét fertőzöttszámról. Az Apple nem reagált azonnal a kommentárra vonatkozó megkeresésre.

A Foxconn részvényei a Reuters jelentése után 6,2 százalékot estek. A részvény 5,3 százalékos eséssel zárt, ami meghaladta a szélesebb piac 3,8 százalékos csökkenését.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény