FőoldalÜzletEgy magyar „garázscég” is bemutatkozott a CES-en
2020. január 13., hétfő ::

Egy magyar „garázscég” is bemutatkozott a CES-en

Pár év fejlesztés után Las Vegasba vitte az okos kapunyitó eszközét a magyar fiatalok által alapított Remootio nevű cég

A Remootio az amerikai autósoknak vitt egy fontos kényelmi kiegészítőt. Maga a termék nem túl látványos, egy kis fekete doboz, amit rá lehet kötni az elektromos ajtónyitó vezetékére, hogy ettől fogva az engedélyezett felhasználók az ajtót okostelefonnal tudják kinyitni, ami úgyis mindig náluk van. Ez önmagában még nem lenne érdekes, de a Remootio értesítéseket is küld a kapunyitásokról, ideiglenes, megadott időtartamra szóló belépés is beállítható, mondjuk a kertésznek vagy Airbnb vendégeknek. A távirányító összeköthető a Google Home, az Amazon Alexa és az Apple Siri rendszerével, hogy hangalapú utasításra nyíljon a kapu. A fentieken túl a Remootio Wi-Fi- és Bluetooth-kapcsolaton egyaránt kezelhető.

A vállalatot Szántó Csaba és Kurucsó Bence alapította, akik együtt jártak egyetemre, és amikor elkezdtek azon agyalni, hogy mibe is vágjanak bele, a találkozóikon mindig problémás volt a kertkapu nyitása. „A hagyományos távirányító jele hol elért a kapuig, hol nem. Kitaláltuk, hogy vegyünk okostelefonról irányítható kapunyitót. Megvettük, viszont nem voltunk vele megelégedve, ezért vettünk egy másikat is, de az sem tetszett igazán. Így jött az ötlet, hogy szerintünk tudnánk jobbat csinálni” - mondta Szántó Csaba.

A fejlesztés 2017 őszén kezdődött, és 2019 tavaszára már minden összeállt, akkor indítottak el egy Indiegogo kampányt. Azóta a felhasználók visszajelzései és kérései alapján fejlesztik tovább az eszközt. A cég mellett szól, hogy komolyan veszik a kiberbiztonságot. A felhasználók adatai ugyanis nem valahol a felhőben vannak, hanem maga az eszköz tárolja a kulcsokat, a mobil és az eszköz közti kapcsolat titkosított, és naplózzák az eseményeket.

A Remootio a CES startupoknak fenntartott Eureka Park részlegén mutatkozik be, ahová csak a szervezők szűrőjén átjutva lehet bekerülni.

A termékről többet itt tudhat meg

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény