FőoldalÜzletAz Apple megveszi az Intel modemchip-üzletágát
2019. július 30., kedd ::

Az Apple megveszi az Intel modemchip-üzletágát

A Wall Street Journal szerint 1 milliárd dollárér fizet a cégért

Jó ideje szóltak már hírek arról, hogy az Apple egy igen komoly felvásárlásra készül. A cupertinói cég az Intel modemchip-üzletágát szemelte ki magának. Néhány napja azonban már egy konkrét információ is kiszivárgott: a Wall Street Journal írt arról, hogy Tim Cookék 1 milliárd dollárt fizethetnek a felvásárlásért. Mostanra az is kiderült, hogy igazak voltak az erről szóló hírek.

Az Apple 2019. július 25-én jelentette be: 1 milliárd dollárért, vagyis nagyjából 292 milliárd forintért vásárolják fel az Intel fent említett részlegét. A szerződés értelmében az Apple átveszi az ott dolgozó 2200 alkalmazottat, megkapja a felszerelést és a szellemi tulajdonjogokat is. Ha a hatóságok is úgy döntenek, 2019 végére lezárulhat az Apple felvásárlása, amellyel gyakorlatilag kiléptetik az Intelt az okostelefonos piacról.

A felvásárlás után az Intel továbbra is készít majd modemchipeket számítógépek, IoT-eszközök és az önvezető autók számára. A fejlesztők pedig nagyobb energiát összpontosíthatnak arra, amiben a jövőt látják: az 5G-technológiára.

Az Apple és a Qualcomm frigyre lépése után az Intelnek persze nem maradt túl nagy mozgástere. Ugyanis ez az aktus azt eredményezte, hogy nem az Intel adja majd az 5G-s chipeket az iPhone-okba. Ezek után már csak egy lépés volt, hogy az Apple ajánlatot tegyen az Intel részlegére.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény