FőoldalÜzletMesterséges intelligenciával működik az új Intel processzor
2019. április 23., kedd ::

Mesterséges intelligenciával működik az új Intel processzor

Egy új, középkategóriás autó árába fog kerülni, egyszerre 12 csatornán éri el a gépek memóriáját árulhatják az Intel új processzora

San Franciscóban jelentették be, hogy az Intel Corporation egy új szervercsip sorozatot dob piacra. A cég a Xeon néven bemutatott processzor 90 különböző változatát fogja bevezetni, amelyek közül a legfejlettebb az 56 magos, brutálisan erős Xeon Platinum 9200. A cégtől származó információk szerint az új Xeon processzorok mesterséges intelligenciával működnek, és kapcsolódnak a szintén az Intel által kifejlesztett új típusú memóriához, az Optane-hez, amely kulcsszerepet játszik a komputerek műveleti sebességének növelésében.

Az új processzor 12 csatornán képes elérni a gépbe szerelt memóriamodulokat. Igényesetén az új szupercsipekből kettőt is be lehet rakni egy szerverbe egymás mellé – amely megoldás ekkor összesen 112 magot és 224 szálat kínál az alkalmazásoknak, 24 csatornán elérve a memóriát. Az Intel az 56 magos processzor árát egyelőre nem közölte, de az összeg egy új, középkategóriás autó ára közelében lehet.

A Santa Clara-i székhelyű vállalat eközben újabb elbocsátásokat is bejelentett, mivel egyes tevékenységeit az Infosys nevű indiai információtechnológiai (IT) alvállalkozójához fogja kiszervezni. Azt nem közölték ugyan, hogy pontosan hányan veszítik el az állásukat az IT-részlegen, de a The Oregonian napilap belső forrásokból úgy tudja, hogy több száz munkahely szűnik meg a cégnél. A leépítések több amerikai telephelyet és egy Costa Rica-i adminisztratív központot érintenek. A sajtójelentések szerint az Intel nem költségcsökkentés miatt, hanem inkább belső működésének javítása céljából hajtja végre a kiszervezést. A vállalat korábban is előszeretettel támaszkodott IT-re specializálódott alvállalkozóira a profiljának megfelelő feladatok ellátásában. Az Intelnek világszerte 107 ezer alkalmazottja van.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény