FőoldalÜzletSzombathelyen is bedőlt egy világítástechnikai cég
2019. február 12., kedd ::

Szombathelyen is bedőlt egy világítástechnikai cég

Befejezi a termelést a szombathelyi Helios Világítástechnikai Kft. is. A Nyugat.hu szerint a céget a kávéfőzőiről ismert Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. gondjai rántották magával. Mindkét cégnél egyidejűleg, január 18-án közölték a dolgozókkal, hogy nem termelnek tovább

A Nyugat.hu azt is írja, hogy a Szarvasi és a Helios tulajdonosi köre közös, ugyanis a Szarvasi egyik tulajdonosa a szombathelyi Helios Kft. volt, a másik a kőszegi Csébics Ádám, a Heliosnak pedig a Horvátzsidányban élő Csébics Ferenc a többségi tulajdonosa. A lap úgy tudja, a szarvasi gyár problémái egy másfél milliárdos fejlesztés közben kezdődtek, a bevételek ugyanis nem fedezték teljesen a felvett bankhitel törlesztését. A közös tulajdonosi kör és a közös menedzsment miatt a szarvasi gyár által felvett hiteleket a szombathelyi Helios Kft.-re is ráterhelték, és ez okozta a Helios végét is.

A Helios Világítástechnikai Kft.-t 1992-ben alapították a Helios Világítástechnikai és Kerámia Vállalat jogutódjaként. Fő tevékenysége villamos világítóeszközök gyártása volt, 80-90 embernek adott munkát, de beszállítóin keresztül 350-400 embert érint a megszűnése. A cég azt közölte, hogy minden segítséget megadnak alkalmazottaiknak, ennek köszönhetően 60 fő már el is helyezkedett, és további tárgyalásokat folytatnak.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény