FőoldalÜzlet10 ezer embert rúgnak ki a T-Systemstől
2018. június 29., péntek ::

10 ezer embert rúgnak ki a T-Systemstől

Az AFP hírügynökség jelentése szerint 10 ezer embert bocsát el a Deutsche Telekom az óriáscég IT-szolgáltatásokkal foglalkozó T-Systems üzletágában

A német telekommunikációs cég három év alatt tervezi levezényelni a leépítést, és ezzel 600 millió eurót spórol majd meg. A tízezer kirúgott emberből hatezer a német anyacégtől távozik, a többiről egyelőre nincs pontos információ. A T-Systemsnek most 37 ezer alkalmazottja van (ebből 18 ezer Németországban), vagyis kicsit több, mint minden negyediknek felmondanak. Az átszervezés nem áll meg ezzel, a jelenleg 230 különféle fiókcéggel működő cégszervezetet 20-ba fogják összevonni. A szakszervezetek azt ígérik, keményen ellen fognak állni.
A T-Systems veszteséggel üzemelt, de maga az anyacég Deutsche Telekom nyereséges, a legutóbbi pénzügyi negyedévet közel egymilliárd eurós profittal zárta.

Mint ismeretes, a DT-nek van magyar T-Systems részlege is, melyre leginkább a tavalyi BKK-botrányról emlékezhetünk. A magyar T-Systemstől származó információk szerint a most említett létszámleépítés nem érinti őket, mivel nem tulajdonosuk az elbocsátásokban érintett nemzetközi T-Systems. Állítólag hazánkban még vesznek is fel embereket.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény