FőoldalÜzletKínos blamázs az Intel új processzorának bemutatóján
2018. június 22., péntek ::

Kínos blamázs az Intel új processzorának bemutatóján

A pillanat izgalmával magyarázta az Intel, hogy a 28 magos processzoruk demójánál elfelejtettek megemlíteni egy igen fontos részletet

A tajvani Computexen mutatott be az Intel egy rekordot jelentő 28 maggal és 5 GHz-es órajellel bíró processzort. Azonban az Intel „elfelejtett” közölni egy apróságot:valójában egy túlpörgetett processzort látnak a nézők. Még a szakértők is csak az eseményről készített YouTube-videó újra megnézése során vették észre a hűtőcsöveket, amelyeknek az volt a feladatuk, hogy segítsenek elkerülni a túlmelegedést.

Az Intel később elismerte a „véletlen” túlhúzási bemutatót, azaz a demonstráció nem azt mutatta, ami valóban elvárható a processzortól hétköznapi körülmények között. A cég képviselője a „pillanat izgalmával” magyarázta a figyelmen kívül hagyott részletet, de ez nem enyhíti azok csalódását, akik számára kiderült, kizárólag akkor kapnak ekkora teljesítményt, ha extrém beállításokat használnak (azonban ilyeneket valószínűleg nem találnak egy normál asztali PC-n).

Úgy tudni, hogy a computexes demonstráción 1300 W-os tápegységet és 1000 W-os ipari vízhűtőt (Hailea HC-1000B) használt az Intel – ezek messze túlmutatnak a szokásos fogyasztói lehetőségeken. A kínos ügy kapcsán az Intel azt is tisztázta, hogy az új processzorral a professzionális munkaállomások piacát célozzák, és nem a játékosokat.

Korábban a témában

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény