FőoldalÜzletÚjabb legendás mobilgyártó tér vissza
2018. április 09., hétfő ::

Újabb legendás mobilgyártó tér vissza

Az okostelefonok őskorának meghatározó szereplője volt a Palm

15 évvel ezelőtt még nem okostelefonnak, hanem személyes digitális asszisztensnek (PDA) sőt kézi számítógépnek nevezték a Palm által gyártott eszközöket. A 2000-es évek első felében ez a cég uralta az iPhone-ok előtti okostelefonos piacot.

Bár akkortájt a PDA szegmens legnagyobbja a Palm volt, azonban a márka az iPhone-ok megjelenésével szép lassan megindult a lejtőn, mígnem teljesen el nem tűnt. A cég végül hosszas kálvárián keresztül a kínai TCL-nél kötött ki, az új tulajdonos pedig komoly bejelentést tett még 2017 augusztusában: visszahozzák a márkát a piacra.

Az akkori ígéretek szerint 2018 elején történt volna a visszatérés, erre azonban még nem került sor. Ám ez nem azt jelenti, hogy nem is fog: az Andorid Police információi szerint minderre az év második felében kerülhet majd sor. Ami a legérdekesebb és a legfontosabb: a jelek szerint nem a Palm saját operációs rendszere fut majd a készülékeken, hanem Android. A mobilt (vagy mobilokat) elsőként minden bizonnyal Amerikában lehet majd kapni, de ha bejön a TCL számítása, nem elképzelhetetlen a további terjeszkedés sem.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény