FőoldalÜzletMagyar fejlesztésű, moduláris elemekből konfigurálható mobiltelefon
2017. október 31., kedd ::

Magyar fejlesztésű, moduláris elemekből konfigurálható mobiltelefon

A 11 éves múlttal rendelkező MOHAnet Mobilsystems a Moniphone elnevezésű készülékkel letarolná a nemzetközi személyfelügyeleti eszközök piacát

A MOHAnet Mobilsystems Zrt. közlése szerint a korábbi, szerteágazó, sokkészülékes kínálatot egyesítik most egy moduláris, azaz építőkockákból konfigurálható termékben, amely a korábbi eszközök felhasználási területein kínál továbbra is megoldást. A magyar fejlesztésű készülék lakossági és üzleti alkalmazási területen is használható, dedikált internet csatornán, állandó online elérhetőség mellett.

A Moniphone névre keresztelt készülék kezdetben öt, rövidesen pedig tíz alkalmazási területen lesz használható, üzleti és lakossági szegmensben egyaránt, legyen szó idősek segélyhívó készülékéről vagy fizikai foglalkoztatottak munkaeszköz mobiltelefonjáról. Havasi Zoltán, a MOHAnet Mobilsystems vezérigazgatója szerint az új fejlesztésű telefon alapötletét Dave Hakkens "phonebloks" koncepciója adta. Hakkens az elektromos hulladéktermeléssel szemben lépett fel, és egy olyan készülék elképzelését osztotta meg a világgal, amely felhasználási területek alapján ruházza fel a bővíthető telefont hardverelemekkel.

A MOHAnet Moniphone-ja is ezen a gondolaton alapult. A cég fejlesztői egy olyan személyfelügyeleti telefont terveztek meg, amely a felhasználói igényeknek megfelelően alakítható, és a használat során – megváltozó szükséglet alapján – akár át is konfigurálható. A 160 gramm súlyú, nyomógombos telefon az alapfunkciók (zseblámpa, gyorsulásmérő, karóra funkció) mellett számos kiegészítővel vértezhető fel: Bluetooth, WiFi, RFID, NFC, QR- és vonalkódolvasó is beépíthető az ütés- és törésálló műanyag házba, s a technológia fejlődésével ezek az elemek a modularitásnak köszönhetően a későbbiekben cserélhetőek. A vezeték nélküli töltésre is alkalmas telefon 4G hálózatot használ, dedikált internetcsatornán keresztül állandó online jelenlétet biztosít a felhasználónak, az internet-összeköttetés és a háttérben futó távfelügyeleti alkalmazások kikapcsolhatatlanok.

A készülék ezáltal folyamatosan monitorizálható, a rendszer állandó életjelet és eseményjelzést közvetít óránként, vagy akár percenként a felügyeleti szervnek. A fejlesztők azt remélik, a Moniphone ezáltal időt és pénzt takarít meg a vállalatoknak, illetve nagyobb biztonságot nyújt idős családtagoknak. A készülék igény esetén fordított kommunikációra képes, tehát a központ jelzéseit is fogadhatja. A Moniphone a legkisebb rezonanciát, így a légzést is érzékeli, ezért ha a munkavégzés során egy adott kolléga letenné az asztalra a mobilt, hogy elkerülje a felügyeletet, a telefon a mozdulatlanságot ájulásnak detektálja, s azonnal vészjelzést ad a diszpécserközpontnak, ami egyébként lehet egy vállalaton belüli telefonos ügyelet, de akár külső távfelügyeleti partner is. A tervezők gyorsulásmérővel látták el az eszközt, ami így egy esést is azonnal érzékel, egyből értesítve a felügyeleti partnert, igény esetén – idősfelügyelet során – például egy családtagot.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény