FőoldalÜzletTanműhelyt nyitott a Continental Budapesten
2017. szeptember 27., szerda ::

Tanműhelyt nyitott a Continental Budapesten

A most megnyíló tanműhely a gyorsan fejlődő és speciális technológia oktatásában vállal aktív szerepet

A Nemzetgazdasági Minisztérium közlése szerint új elektronikai technikus tanműhelyt nyitott Budapesten a Contintental Automotive Hungary Kft. Az autóipari beszállító beruházásának teljes költsége 180 millió forint, melyhez a kormány közel 123 millió forint támogatási keretet biztosított. A tanműhely illeszkedik a kormány azon céljaihoz, hogy a diákok a középfokú és a felsőoktatásban is a szakmatanulással egy időben tudják megszerezni a gyakorlati tapasztalatot is.

Az 50 fős tanműhely működésénél fő szempont, hogy a résztvevők hasznos tudást szerezzenek meg már a technikusi képzés ideje alatt. A középiskolásokat, illetve a képzésen részt vevő dolgozókat tanulmányi eredményeik függvényében ösztöndíjjal támogatja majd a Continental, a kialakított tanrend pedig a középiskolai nappali képzés, illetve a többműszakos munkarend szempontjait is figyelembe veszi majd.

A Continental a világ második legnagyobb autóipari beszállítója, 55 országban több mint 220 ezer alkalmazottat foglalkoztat. Budapesti, veszprémi, szegedi, makói, váci és nyíregyházi üzemeiben csaknem 8 ezer főt foglalkoztat, Budaörsön pedig gumiabroncs-kereskedelmi központot üzemeltet. A német cégcsoport 2013 áprilisában stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a magyar kormánnyal.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény