FőoldalÜzletTovább duplázza a sebességet az új USB szabvány
2017. július 28., péntek ::

Tovább duplázza a sebességet az új USB szabvány

Az USB 3.1 által garantált adatátviteli sebesség kétszeresét fogja hozni, az USB 3.2 szabvány

Az USB technológia szabványait felügyelő USB 3.0 Promoter Group bejelentette az USB 3.2-es szabvány tervezetét. Az új megoldás kétszer olyan gyors adatátvitelt tesz lehetővé, mint az USB 3.1, és ehhez nem kell leváltani a meglévő C-típusú csatlakozóval ellátott kábeleket sem.

A még 2013-ban bejelentett USB 3.1 legfeljebb 10 gigabit/szekundum adatátviteli sebességre képes, míg a 3.2-es szabvánnyal elméletileg már 20 gigabit/szekundumos maximális sebesség is lehetségessé válik. Ez annak köszönhető, hogy támogatja a többsávos működést, egyszerre két sávon továbbítja az adatot. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy USB 3.2-es tárolóeszközre másodpercenként két gigabájtnyi adatot tudunk majd átmásolni.

Ahogy a többi USB verzió, így a 3.2 is kompatibilis lesz a korábbi eszközökkel és vezérlőkkel. Az USB 3.2 érkezésével a SuperSpeed USB meglévő fizikai adatátviteli rétegeiben nem történik változás, valamint a megszokott kódolási technikák is használatban maradnak, az USB-C kábelek segítségével azonban már a kétsávos adatátviteli üzemmód is használhatóvá válik. Ezzel együtt a HUB specifikáció is frissül annak érdekében, hogy a megnövekedett teljesítmény zökkenőmentesen biztosítható legyen, valamint az egy- és kétsávos üzemmód közötti váltások simák, gördülékenyek lehessenek.

Az USB 3.2 végleges specifikációját szeptemberben adják ki, és jó eséllyel csak jövő év végén jelenhetnek meg az első olyan eszközök a piacon, amiket 3.2-es szabványú vezérlőkkel, illetve chippel szerelnek fel a gyártók.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény