FőoldalÜzletLezárult a Harman cégcsoport felvásárlása
2017. március 21., kedd ::

Lezárult a Harman cégcsoport felvásárlása

A Samsung Electronics bejelentette, hogy lezárult a Harman International Industries felvásárlása. Az összeolvadásról szóló megállapodás értelmében a Harman részvényesei 112 dollárnyi készpénzben részesülnek részvényenként

A tranzakciót jóváhagyták a Harman részvényesei, illetve minden szükséges hatósági engedélyt is megkapott a vállalat az Egyesült Államokban és bizonyos külföldi joghatóságok területén egyaránt.

A tranzakció lezárultával még a 2017. március 13-ai nyitás előtt felfüggesztették a Harman törzsrészvényeinek kereskedését, ezt követően kivezetésre is kerül a New York-i értéktőzsdéről. A Harman a továbbiakban a Samsung különálló részegységeként fog működni, felügyeletét pedig a Young Sohn igazgató által vezetett igazgatótanács látja el. Azonban továbbra is Dinesh Paliwal marad a Harman ügyvezető igazgatója, aki az igazgatótanácsi tagsága mellett ugyanúgy a vezetőségi csoporttal közösen fogja ellátni a vállalat irányítását. A Samsung megtartja a Harman dolgozóit, a cég székhelyét és létesítményeit, valamint átveszi a Harman alá tartozó fogyasztói és professzionális hangtechnikával foglalkozó almárkákat is.

Young Sohn, a Samsung Electronics vezető stratégiai igazgatója és a Harman igazgatótanácsának elnöke szerint a tranzakció lezárásával hatalmas fejlődési lehetőség nyílt meg a Samsung előtt. A cég átütő lehetőségeket lát az autóiparban: egy olyan jövő kezdetét, amelyben zökkenőmentesen kapcsolódik össze az autónk, az otthonunk, a mobilkészülékeink és a munkahelyünk. A Samsung és a Harman piacvezetők ezeken a területeken, így a Samsung tökéletes helyzetbe került ahhoz, hogy közvetlen viszonteladói ideális partnere lehessen. A továbbiakban a Harman ikonikus audiomárkáit és megoldásait társítják a Samsung piacvezető megjelenítési technológiáival.

Korábban a témában

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény