FőoldalÜzleteSIM-támogatást kap a Windows 10
2017. március 09., csütörtök ::

eSIM-támogatást kap a Windows 10

A Gemalto nevű holland cég szerint a Windows 10 hamarosan képes lesz - külön eszközök vagy megoldások nélkül is - az embedded SIM (eSIM) kártyák kezelésére. Mindez akár már az idén megvalósulhat

Az egyes készülékeknek nem lesz szükségük külön SIM-kártyákra és az eSIM konfigurálását a hálózatüzemeltetők veszik majd át. A projektben a Microsoft és a Gemalto működik együtt, a szakemberek célja az eSIM kezelésének teljes mértékű integrálása a szoftverbe. Amennyiben a fejlesztők erőfeszítéseit siker koronázza, akkor a Windows 10 a közeljövőben már képes lesz a SIM-kártyák konfigurációs adatainak a kielemzésére. A felhasználók számára mindez azt fogja jelenteni, hogy egyáltalán nem kell SIM-kártyákat cserélniük, elvileg pedig az eddiginél sokkal gyorsabban válthatnak majd mobilszolgáltatót.

Jelenleg még nagyon kevés eSIM-kompatibilis eszköz van. Ilyenek elsősorban az okosórák és például az iPad Pro 9.7, - így meglehetősen kevés ezekkel a tapasztalat. Az elmondható, hogy eSIM sokkal rugalmasabb, mint a SIM-kártya. Izgalmas kérdés, hogy a funkciót miként sikerül megvalósítani a Windows 10 alatt, ez ugyanis számos termékkategóriára hatással lehet, elég csak a táblagépekre, a notebookokra és az okostelefonokra gondolni.

Az első kompatibilis termékek az esztendő második felében jelenhetnek meg.

Az amszterdami székhelyű Gemalto árbevétele 2015-ben 3,1 Md euró volt. Világszerte több mint 180 országba adnak el digitális biztonsági megoldásokat. Több mint 14.000 alkalmazottjuk 49 országban dolgozik a különböző adat centrumokban, kutató és szoftver fejlesztő helyeken, irodákban.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény