FőoldalÜzletAz Ericsson most videótechnológiában erősít
2016. május 04., szerda ::

Az Ericsson most videótechnológiában erősít

Az Ericsson az elmúlt hetekben a videóközvetítések és -megoldások terén elért fejlesztési eredményeiről közölt több beszámolót is

Az Ericsson már majdnem 25 éve vezető szerepet játszik az úttörő, korszerű videó tömörítési technológiák fejlesztése terén, eljuttatva az új generációs televíziózási élményt a fogyasztókhoz. Az Ericsson kódolási megoldásait az NBC Olympics legutóbb a 2014-es szocsi téli olimpián használta, korábban pedig a 2012-es londoni olimpián, a 2010-es vancouveri téli játékokon, a 2008-as pekingi olimpián és a 2006-os torinói téli olimpián. Az NBC Olympics, az NBC Sports Group részlege az Ericssont választotta a Rio de Janeiróban megrendezendő XXXI. nyári olimpiai játékok közvetítéséhez szükséges videókontribúciós és -disztibúciós megoldások szállítására. Az Ericsson videó feldolgozási megoldásokkal és korszerű moduláris vevőegységekkel támogatja az NBC Olympics vállalatot, hogy az kiváló minőségű, megbízható HD műsort nyújthasson nézők milliói számára. Az Ericsson szakértői napi 24 órában nyújtanak majd helyszíni támogatást, és segítenek a berendezések és a rendszerek telepítésében.

A svéd cég a közelmúltban mutatta be a Piero Augmented Reality szoftverrendszert, amellyel a műsorszolgáltatók tovább színesíthetik a sportprogramjaikat és még lebilincselőbb élményt kínálhatnak nézőiknek. Ennek segítségével a műsorszolgáltatók valós időben rávetített 3D grafikát és elemzéseket jeleníthetnek meg az élő stúdióadások és sportjáték közvetítések során. A grafikus sportelemzéseket akár a rendszer üzemeltetője, akár a műsorvezető is megjelenítheti egy táblagéppel. A 3D grafikus képeket ezután a stúdió padlójára vetítik, hogy a műsorvezetők az elemzés menetét anélkül szemléltethessék, hogy ehhez ki kellene lépni a stúdió környezetből. A szoftvert jelenleg a BBC teszteli a „Match of the Day” nevű futball összefoglaló programjában.

A Piero Sports Graphics rendszerben már elérhető szolgáltatásokon túl az új funkciók többek között a következők:

  • 3D Virtual Replay – a stúdió padlóján a meccsből visszajátszott felvételt jelenít meg
  • 3D Heat Map – testre szabható aktivitás térkép az Opta labdaérintési adatai alapján
  • Goal Build Up – egy gólhoz vagy rálövéshez vezető átadásokat jeleníti meg
  • Pass Map – egy csapat átadásait jeleníti meg egy játék során
  • A stúdió padlóján 3D kivetítésként megjelenített bejátszások a játék eseményeiről
  • 3D Shots on goal – a labda mozgását jeleníti meg góloknál és kapura lövéseknél
  • Penalty Heat Map – testre szabható aktivitás térkép az Opta büntetőrúgás adatai alapján

A folyamatos innováció iránti igény és az új szolgáltatások, például az Ultra HD minőség nyújtásának szükségessége olyan technológiák és architektúrák irányába mozdítja el az ipart, amelyek lehetővé teszik a szolgáltatások agilitását, a költséghatékonyságot, és az ügyfélközpontú számlázási modellekre való áttérést. Az Envivio innovatív szoftveralapú kultúrájának és globális jelenlétének kihasználásával az Ericsson létrehozta az ipar legteljesebb médiafeldolgozási megoldását, a MediaFirst Video Processing rendszert.

Ez a technológia a videofeldolgozási funkciók gazdag választékát és a videotömörítési kutatások eredményeit ötvözi, kiegészíti az Ericsson MediaFirst TV Platformot. Három alapvető részből áll:

  • Szoftveralapú irányítás és munkafolyamatok a videofeldolgozási konfigurációk és architektúrák szervezéséhez és kezeléséhez, több különböző számítógépes platformon
  • Videokódolási algoritmusok és feldolgozási funkciók, kiváló minőségű és hatékony megoldások bármilyen headend konfigurációhoz
  • Többféle számítástechnikai környezet támogatása az Ericsson MediaFirst Video Processing-hez, amely rugalmasan telepíthető magánfelhőkbe, nyilvános felhőkbe és Ericsson egyedi hardver platformokra, lehetővé téve az Ericsson saját videochipjei által nyújtott gyorsított feldolgozást is

Az ipar az IP alapú szoftveres munkafolyamatok irányába halad, így az olyan megoldások, mint az Ericsson MediaFirst Video Processing kritikus szerepet játszanak a tartalomtulajdonosok, műsorterjesztők és szolgáltatók segítésében az infrastruktúrák fejlesztése terén, a videotartalmak hatékonyabb és zökkenőmentesebb biztosítása érdekében.

Az Ericsson megoldása konzisztens és folyamatos felhasználói élményt biztosít, amely a legjobb médiafeldolgozást nyújtja az egyes alkalmazásokhoz. A megoldás kiterjeszti a hálózati elérést és a szolgáltatásnyújtási képességeket, csökkentve az üzemeltetési komplexitást, költséget és a szolgáltatások piacra való bevezetésének idejét. Ez az első integrált ajánlat az Ericsson tömörítési technológiájának és az Envivio szoftveralapú kódolási portfóliójának egyesítése óta, miután az Ericsson felvásárolta az Enviviót 2015 utolsó negyedévében.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény