FőoldalÜzletValószínűleg az Ön új mobilja is kínai gyártmányú
2016. január 06., szerda ::

Valószínűleg az Ön új mobilja is kínai gyártmányú

A kínai ipari és információtechnológiai minisztérium meglepő adatokat közölt az ország telefongyártásáról

Az közismert tény, hogy rengeteg okostelefon készül Kínában, azonban a most közzétett számok mégis meghökkentők. A kínai ipari és információtechnológiai minisztérium adatai szerint 2015 első 11 hónapjában több mint 1,6 milliárd mobiltelefont készítettek az országban. Sajnos a közzétett adatokból nem derül ki, hogy mennyi a hagyományos és az okostelefonok aránya, de feltételezhető, hogy ez utóbbiak vannak többségben.

Csak összehasonlításképpen: a Gartner piackutató adatai alapján 2014-ben a világon összesen 1,87 milliárd telefont gyártottak. Mivel Kínában legalább 150 millió ilyen készülék lát napvilágot havonta, nagy valószínűséggel elmondható, hogy a 2015-ös év során a távol-keleti országban gyártott telefonok száma megközelítette azt a mennyiséget, amelyet a világon az előző évben összesen készítettek.

A kínai minisztérium adatai szerint egyébként több elektronikai terméknél is visszaesés van, a laptopok száma például 15,5 százalékkal, a digitális fényképezőgépeké 18,6 százalékkal csökkent az előző évhez képest.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény