FőoldalÜzletAz AMD is a Volkswagen útjára lépett?
2015. november 16., hétfő ::

Az AMD is a Volkswagen útjára lépett?

Csoportos keresetet nyújtottak be az AMD ellen, amiért az állítólag megtévesztették a vásárlókat

A keresetben azt írják, az AMD Bulldozer processzorban nincs is annyi processzormag, mint ahogy azt a cég állítja. Az AMD szerint a Bulldozer nyolcmagos, de ebből gyakorlatilag csak négyet használ. A szóban forgó processzor egyedi tervezésű: olyan funkciókat egyesít, amiket alapvetően két magra osztanának szét, de az AMD ezeket egybevonta. A cégen belül ezeket moduloknak hívják. A Windows minden modult két külön magként azonosít, de a lebegőpontos számításokat egy közös egység végzi. Az Intel processzorai ehhez külön magokat használnak.

A csoportos keresetben azt írják, a Bulldozer tervezési sajátosságai miatt a processzormagok nem tudnak önállóan működni, így nem tud egyszerre végrehajtani nyolc különböző műveletet. A beadvány szerint ez teljesítménycsökkenéshez vezethet, viszont egy átlagos felhasználót, akinek nincs technikai képzettsége ennek a megértéséhez, simán megtéveszthet a nyolcmagosnak hirdetett processzor.

Az AMD nem közölt specifikációkat a processzorról. A kereset szerint több tízezer vásárlót téveszthettek meg azzal, hogy nyolcmagosnak mondták a processzort, aminek a teljesítménye viszont elmarad a valódi nyolcmagos processzorokétól. A céget megtévesztő reklámozással, csalással, a garancia megsértésével, és gondatlan félretájékoztatással vádolják.

Forrás

Hasonló cikkünk

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény