FőoldalÜzletNyilvános konzultáció az uniós elektronikus hírközlési keretszabályozás felülvizsgálatáról
2015. július 06., hétfő ::

Nyilvános konzultáció az uniós elektronikus hírközlési keretszabályozás felülvizsgálatáról

Szeptember 10-ig tartó nyilvános konzultációt indított 24 szabályozási kérdésről a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH)

A sávszélesség ideális mértékéről, a felhőalapú alkalmazások adatvédelmi szabályozásáról, hálózatsemlegességről, a hírközlési szolgáltatók nemzetbiztonsági és közrendvédelmi célú adatgyűjtésének szükségességéről is várja az észrevételeket a hatóság. A konzultáció célja, hogy az NMHH iparági szereplők véleményét figyelembe véve alakíthassa ki a magyar álláspontot az Európai Bizottság uniós elektronikus hírközlési keretszabályozásának jövőre esedékes felülvizsgálatakor.

A beérkezett észrevételeket az NMHH az uniós elektronikus hírközlési keretszabályozásról szóló, a 2016 első félévében induló uniós tárgyalások előkészítése során használja fel. Az új szabályokat várhatóan 2018-ban fogadják majd el, és 2020-tól kell átültetni azt a nemzeti jogrendszerekbe. A hatóság konzultációhoz készített összefoglaló anyaga szerint a feladat a szektorális szabályozás, az ex post versenyszabályozás, valamint a társ- és önszabályozás közötti egyensúly megtalálása.

Az NMHH álláspontja szerint a 2016-os uniós felülvizsgálat lehetőséget ad arra, hogy a tagországok felkészülhessenek az új piaci kihívásokra és új szabályozási megközelítéseket dolgozhassanak ki. Emlékeztettek: a legutóbbi, 2009-es felülvizsgálat óta új piaci szereplők, új szolgáltatások és technikai megoldások jelentek meg, amelyek új típusú szabályozást tesznek szükségessé. Nagymértékben megváltoztak a legnépszerűbb kommunikációs csatornák, és a tartalomfogyasztás jellemzői. Mint írták, a teljes kérdéssor és az egész konzultációs anyag angol és magyar nyelven a www.nmhh.hu oldalon olvasható. A hatóság az észrevételeket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várja.

Forrás: (MTI)

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény