FőoldalÜzletA Microsoftnak is van mini PC-je
2015. június 29., hétfő ::

A Microsoftnak is van mini PC-je

A Microsoft egy indiai céggel kooperálva állt elő egy USB-kulcs nagyságú, de teljes értékű mini PC-jével

Egyre divatosabbak a zsebre vágható PC-k, amelyekhez csak valamilyen megjelenítő eszközt kell csatlakoztatnunk. Ehhez a divatvonalhoz csatlakozva a Microsoft indiai részlege az ugyancsak indiai iBall céggel együtt készítette el a Splendót, egy termetesebb „pendrive"-ra emlékeztető PC-t, amelyen Windows 8.1 operációs rendszer fut.

A PC belsejében négymagos Intel Atom processzor dolgozik 2 GiB RAM-mal, van benne HD grafikus chip, és 32 GiB-nyi tárhely áll rendelkezésre információink tárolásához. A mini PC mellé egy vezeték nélküli egér és billentyűzet is jár, és HDMi csatlakozón keresztül akár a televíziónk is szolgálhat a monitoraként. Van rajta microSDXC kártyahely, USB és microUSB bemenet is, ventilátor viszont nem került bele.

Az eszközt először júliusban, a fejlesztő otthoni piacán kezdik el árulni. Az ára 140 dollár (mintegy 39 ezer forint) lesz.

Az iBall 2001 szeptemberében alakult, mint „egytermékes" vállalkozás. Akkortájt kizárólag egereket állítottak elő, ma már azonban 26 termékkategóriában folyik a gyártás. Indiában az egyik leginnovatívabb és leggyorsabban növekvő elektronikai vállalkozásként tekintenek a cégre.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény