FőoldalÜzletA Murata felvásárolja a Peregrine Semiconductor-t
2014. augusztus 27., szerda ::

A Murata felvásárolja a Peregrine Semiconductor-t

A Murata részvényenként készpénzben fizetett 12,50 USA dolláros áron felvásárolja a Peregrine Semiconductor-t. Az akvizíció tovább erősíti a Murata RF rendszermegoldások nemzetközi piacán betöltött vezető pozícióját

A Murata Electronics North America, Inc., a Murata Manufacturing Co., Ltd. (TSE/OSE: 6981) 100%-os tulajdonában lévő leányvállalata és a Peregrine Semiconductor Corporation (Peregrine) (NASDAQ: PSMI) végleges megállapodást kötöttek, amelynek értelmében a Murata felvásárolja a még nem a Murata tulajdonát képező összes forgalomban lévő Peregrine részvényt részvényenként készpénzben fizetett 12,50 USA dolláros áron. Az ügylet teljes értéke 471 millió USA dollár (465 millió USA dollár, amelyben nem szerepel a már a Murata birtokában lévő részvénypakett).

A Peregrine nevéhez fűződik az RF SOI (radio frequency silicon on insulator: rádiófrekvenciás szilícium a szigetelőn) feltalálása, és a vállalat úttörő szerepet játszott a modern rádiófrekvenciás (RF) megoldások elterjesztésében. A Peregrine a mobil és analóg alkalmazásokhoz felhasznált rádiófrekvenciás előfeldolgozó (RF front-end [RFFE]) megoldások szállítói közt vezető szerepet tölt be.

Az ügylet zárásától kezdve a Peregrine részt vesz a Murata alaptevékenysége bővítését célzó stratégiájának megvalósításában. A Peregrine a Murata 100%-os tulajdonát képező leányvállalataként folytatja működését a világ legnagyobb kihívásait jelentő RF problémák megoldását célzó jelenlegi üzleti modelljének megfelelően.

"Ez az akvizíció lehetővé teszi a Murata nemzetközi piacvezető mobil RF egységek és a Peregrine prémiumkategóriás RF front-end termékek piacán kínálkozó lehetőségeinek fokozott kiaknázását. A Peregrine rendkívül tehetséges RF mérnökcsapattal rendelkezik" - magyarázta Norio Nakajima, a Murata ügyvezető elnökhelyettese, a Communication üzleti egység igazgatója. "A Peregrine mérnökei találták fel az RF SOI-t, és 20 éven át vezető szerepet játszottak annak továbbfejlesztésében, miközben számos esetben dolgoztak ki elsőként olyan technológiákat, amelyek ma már alapvetőnek számítanak az iparágban. Cégünk jó néhány éve szoros együttműködést hozott létre a Peregrine-nel. Innovatív megoldásaik, köztük a Global 1 teljes szilícium alapú integrált RF front-end rendszer, kulcsfontosságú stratégiai fejlesztésnek számítanak a mobil ágazatban. Ez az ügylet elmélyíti a köztünk meglévő partneri kapcsolatot, és lehetővé teszi számunkra, hogy kihasználjuk az e területen kínálkozó bővülő lehetőségeket."

"A Murata a világ egyik vezető RF modul és -szűrő szállítója, és a Peregrine-nek már eddig is számos előnye származott a cégeink közt fennálló több éves partnerkapcsolatból. A Murata piacvezető termékeinek és a Peregrine csúcstechnológiát képviselő SOI megoldásainak együttese rendkívül előnyös versenypozíciót biztosít számunkra választott piacainkon" - fejtette ki Jim Cable, PhD, a Peregrine Semiconductor elnök-vezérigazgatója. "A Murata csapatának tagjaként képesek leszünk tovább bővíteni meglévő partnerkapcsolatainkat, és felgyorsítani az iparág átállását az integrált, kizárólag CMOS alapú RF front-end rendszerek használatára. Cégünk továbbra is arra törekszik, hogy ügyfeleinek összes jelenlegi piacán élenjáró technológiai megoldásokat kínáljon.
Rendkívül nagyra becsüljük a Murata üzleti képességeit, nagy várakozással tekintünk közös munkánk elé, és biztosak vagyunk abban, hogy együtt nagyszerű eredményeket fogunk elérni."

A felvásárlás révén a Murata számára fejlett RF Front-end termékek és a világ legjobb SOI folyamattechnológiája áll majd rendelkezésre, amelyek mindegyike kulcsfontosságú a mobiltechnológiák egyre szélesebb körű integrálásához. Az okostelefonok és egyéb vezeték nélküli eszközök rádiófrekvenciás igényei egyre összetettebbekké válnak, ez a szintű komplexitás pedig már csak szilícium alapú technológiai megoldásokkal kezelhető. A Peregrine számos vezeték nélküli eszköz-piacon értékesíti termékeit, ideértve az okostelefon-, vizsgáló-, valamint a mérőeszköz- és gépjármű-piacot, továbbá a közbiztonsági rádiós és vezeték nélküli infrastrukturális elemek piacát. A Peregrine-nel együtt ugyanakkor a Murata birtokába kerül egy értékes szellemitulajdonjog(Intellectual Property Rights [IPR]) portfólió is, amely magában foglalja a teljes RF SOI front-end technológia-palettát.

A tranzakció, amelyet mindkét cég igazgatósága jóváhagyott, várhatóan 2014 végén, vagy 2015 elején kerül lezárásra a Peregrine részvényeseinek jóváhagyásától, a szabályozó hatósági jóváhagyások kiadásától és egyéb szokásos zárási feltételek teljesülésétől függően.

Peregrine Semiconductor - Megoldás a világ legnehezebb RF kihívásaira A Peregrine Semiconductor Corporation (NASDAQ: PSMI), az RF SOI (szilícium a szigetelőn) technológia kifejlesztője, a csúcstechnológiát képviselő, nagyteljesítményű, integrált RF megoldásokat szállító világelső ún. "fabless" (a tervezést és fejlesztést maga végző, de termelési létesítmény nélküli, a gyártást kiszervező) cég. 1988-ban történt alapításától kezdve a Peregrine és alapító tagjai folyamatosan dolgoztak az UltraCMOS® technológia – az SOI szabadalmaztatott, továbbfejlesztett formája – kialakításán annak érdekében, hogy biztosíthassák az RF piac legnagyobb kihívásaira, például a linearitásra megoldást nyújtó teljesítményt.

A kategóriájukban a legjobb teljesítményt nyújtó és monolitikus integrációt megvalósító termékeivel a Peregrine megbízható szállítója számos, különböző piacokon (gépjárműgyártás, szélessávú eszközök, mobil eszközök, okostelefonok, hadi- és űripar, vizsgáló- és mérőeszközök, vezeték nélküli infrastrukturális elemek, gépipar, IoT (Internet of Things [a Tárgyak Internete]) tevékenykedő piacvezető cégnek. A Peregrine több mint 180 benyújtott és elbírálás alatt álló szabadalmaztatási kérelemmel rendelkezik, és ez idáig mintegy 2 milliárd UltraCMOS egységet szállított le ügyfeleinek.

A Murata Manufacturing Co., Ltd. az egyik világelső cég a kerámia alapú, passzív elektronikus alkatrészek és megoldások, kommunikációs és áramellátó modulok gyártása és értékesítése terén. A 846 milliárd jen (8,4 milliárd USA dollár) éves árbevétellel rendelkező Murata elkötelezett a modern elektronikus eszközök és csúcstechnológiát képviselő, többcélú, nagy denzitású modulok kifejlesztése mellett. A vállalat szerte a világon rendelkezik gyártóegységekkel és alkalmazottakkal.

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény