FőoldalÜzletIsmét vezetőváltás a Symantecnél
2014. március 25., kedd ::

Ismét vezetőváltás a Symantecnél

A legnagyobb biztonsági cég két éven belül másodszor váltott vezetőt

Az igazgatótanács közleménye szerint menesztették Steve Bennett elnök-vezérigazgatót a Symantec éléről. Távozása egy hosszabb folyamat eredménye és nem köthető egy bizonyos eseményhez. Ezt azonban árnyalja az a tény, hogy a vállalat nem nevezett ki utódot, a kormányrudat átmenetileg Michael Brown veszi át, az igazgatótanács egyik tagja, de csak megbízottként, amíg a keresést végző csapat meg nem találja a megfelelő jelöltet.

Egy, a céghez közeli forrás a Wall Street Journalnak elmondta, az igazgatótanács nem volt elégedett Bennett munkájával, sem a termékfejlesztések és innovációk nem haladtak a várt ütemben, sem a pénzügyi eredmények nem jöttek. A tavalyi negyedik negyedévben például a vállalat árbevétele 5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi szinttől - igaz, üzemi eredménye bő másfélszeresére emelkedett. A márciusban véget érő pénzügyi évre 6,67-6,7 milliárd dolláros bevételt vár a cég, ami nagyjából 3 százalékos éves visszaesést jelenthet.

A Symantec az elmúlt évek során számos nagy felvásárlással bővítette portfólióját. Ilyen volt például a Veritas 13 milliárd dollár értékű lenyelése 2004-ben, az Altiris több mint 1 milliárdos akvirálása, a MessageLabsért 630 milliót, a PGP Corporationért 300 milliót, a VeriSignért 1,3 milliárdot, a ClearWellért 390 milliót adott a cég. A vállalat ennek ellenére nem igazán tudott függetlenné válni a PC-s biztonsági szoftverek piacától, továbbra is ez a legnagyobb üzletága - a PC-eladások csökkenése pedig a Symantecet is érzékenyek érintette.

A vezetőváltás hírére a Symantec részvényei több mint 6 százalékot vesztettek értékükből a tőzsdezárás után. A vállalat piaci értéke jelenleg 14 milliárd dollár körül van.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény