FőoldalÜzletA Lenovo megveszi az IBM szerverüzletágát is
2014. január 24., péntek ::

A Lenovo megveszi az IBM szerverüzletágát is

Az MTI híre szerint a Lenovo a PC-gyártás után megveszi az IBM szerverüzletágát is. A hongkongi tőzsdefelügyeletnek benyújtott papírok szerint a Lenovo 2,3 milliárd dollárt kínál a szerverüzletágért

A megegyezés mindkét cég szempontjából előnyős. A szerverüzletág viszonylag kis része az IBM portfóliójának, és a számítástechnikai cég ezután a sokkal jövedelmezőbb szoftverüzletágára és szolgáltatói üzletágára koncentrálhat. Az IBM nagyjából 2,07 milliárd dollárt kap készpénzben, a fennmaradó részt pedig részvénykibocsátással fedezi a Lenovo.

A Lenovo már 2013 tavaszán is érdeklődött az IBM szerverüzletága iránt, de akkor sikertelenek voltak a tárgyalások. Sajtóhírek szerint az elmúlt időszakban a Dell és a Fujitsu is tárgyalt az IBM-mel, de a cég végül mégis a Lenovo mellett döntött. A Lenovónak a szerverüzletág megszerzése lehetőséget nyújt, hogy szélesítse tevékenységi körét. 2013-ban a Lenovo volt a világ legnagyobb PC-gyártója a legyártott számítógépek száma alapján, de az elmúlt években az asztali számítógépek és laptopok iránti kereslet folyamatosan csökkent.

Azonban nem teljesen biztos, hogy létrejön a két cég közti üzlet. Az eladásba bele kell egyezniük az Egyesült Államok felügyeleti szerveinek is. Elképelhető, hogy nemzetbiztonsági okokra hivatkozva vizsgálatot indítanak egyes amerikai hatóságok, mert attól tartanak, hogy a kínai cég érzékeny információkra tesz szert amerikai befektetésén keresztül.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény