FőoldalÜzletÚj disztribútor az ITC szakmában
2013. december 09., hétfő ::

Új disztribútor az ITC szakmában

December 5-én rendezett szakmai workshopot az ABC Data Kft., meghívva két jelentős beszállítóját, a Huaweit és az Eatont. A hardver és szoftver eszközöket forgalmazó disztribútor hazánkban mindössze egy éves múltra tekinthet vissza, a céget Poros Gábor ügyvezető igazgató mutatta be

Az ABC Data csoport Közép-Kelet Európa vezető számítástechnikai disztribútora, évtizedek óta sikeresen folytatja tevékenységét Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában Litvániában, Lettországban, Észtországban és 2012 novembere óta Magyarországon is. 56.000 darabos termékpalettájával a hazánkban elérhető legteljesebb készletet kínálja, akár 24 órán belül. Az információtechnológiai piac szerkezetében az ABC Data Hungary Kft. a gyártók és a végfelhasználókat kiszolgáló viszonteladók között helyezkedik el. A társaság partnerei hozzáadott értékek és kiegészítő szolgáltatások miatt választják az ABC Datát, legyen szó egyszerű logisztikai feladatról, vagy komplex IT rendszerintegrációs folyamatról egyaránt.

Miért sikeres ez a disztribútor? Az ICT szektor növekedésének Közép-és hosszútávú tempója a közép-kelet európai régió országaiban kétszer olyan gyors, mint a GDP növekedése. Az ABC Data az EU leggyorsabban fejlődő közép-kelet európai régiójában folytatja tevékenységét, egyetlen olyan disztribútorként, amely 2013 végére 100 millió embert ér el közvetlenül (vonatkozik ez a lefedett országok lakosainak számára).

Poros Gábor elmondta, hogy „Több mint 15 éves tapasztalattal bírunk az internetes és ICT fejlesztések világában. Az ABC Data saját márkája, a Colorovo 2011 júniusában debütált 450 termékkel. Termékeink száma folyamatosan növekszik és profiljukban is a dinamizmust képviselik. A márkanév és megjelenési forma gondos kiválasztás eredménye, amely bizalmat sugároz, és pozitív asszociációt ébreszt a végfelhasználókban, viszonteladókban és a társaság tagjainak körében is".

A magyar iroda túl van az egy éves működésén és máris jelentős sikereket könyvelhet el a hazai piacon. Sikeresen aknázta ki a digitális átállás és az új hazai IT piacot is érintő fejlesztéseket és változásokat. A csapat két részből áll: a budapesti iroda a helyi kereskedelmi és marketing folyamatok mellett az üzletfejlesztésre fókuszál, míg a varsói magyar csapat az adminisztráció és az after sales folyamatok koordinálása mellett az igen jelentős forgalmat bonyolító direkt importőr vevőket is menedzselik. Az állandó XML kapcsolatot kialakított vevőket is a lengyel iroda támogatja. Az igen dinamikusan fejlődő magyar leányvállalat tervei között szerepel, hogy a fejlett anyavállalati infrastruktúrára és gyártói támogatásokra építve meghatározó szereplője legyen az ICT piacnak.

Az ABC Data bemutatását követően két kiemelt szállítójuk mutatkozott be egy-egy prezentációval.
Nagy Bálint, a Huawei hálózati eszközökkel foglalkozó osztály igazgatója bemutatta a kínai céget, amely hazánkban két telephelyen foglalkozik gyártással (Komáromban és Pécsett), valamint kereskedelmi irodát működtet a Duna Towerban. Switchei és útválasztói kitűnnek egyedülálló paramétereivel, bátran állják a versenyt a hagyományos piacvezetőkkel, mint pl. a Cisco termékeivel.

A hardver eszközök biztonságos működtetéséhez kifogástalan áramellátás kell. A világítási hálózat sajnos ennek nem mindig tesz eleget, egy-egy áramkimaradás vagy egyéb hiba sokszor felmérhetetlen károkat tud okozni a gazdaságban, hiszen ma már a cégek pénzügyi, anyagellátási, logisztikai, tervezési és egyéb tevékenysége számítógépekre és infokommunikációra épül. Berta Levente, az amerikai Eaton cég hazai képviseletének infokommunikációs eszközökért felelős igazgatója előadásában bemutatta a céget, és azokat a védelmi eszközöket és módszereket (szünetmentes áramellátás, távmenedzselés stb.), amelyekkel az információáramlásra épülő gazdasági egység biztonságosan kézben tartható.

A franchise rendszernek köszönhetően a cégek termékeit készletező és szállító ABC Data Kft. probléma esetén a gyártó szakembereit mozgósítja a teljes kiszolgálás érdekében.

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény