FőoldalÜzletAz Ericsson a 20. stratégiai partner
2013. július 11., csütörtök ::

Az Ericsson a 20. stratégiai partner

Hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodást írt alá szerdán Budapesten az Ericsson Magyarország Kutató-Fejlesztő Központjában a magyar kormány képviseletében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Thomas Jul, az Ericsson közép-európai régiójának vezetője

Az Ericsson, a hazai infokommunikációs iparág legnagyobb kutató-fejlesztő részlegével rendelkező vállalata, a megállapodás aláírása alkalmából bejelentette, hogy további fejlesztéseket hoz Magyarországra és újabb munkahelyeket teremt. A Budapesten induló új fejlesztések elsősorban a Cloud, azaz felhőalapú szolgáltatásokhoz, valamint a nagy adatmennyiségek (Big Data) elemzéséhez kapcsolódnak.

A stratégiai megállapodás keretében a magyar kormány elismerte az Ericsson Magyarországnak az elmúlt 22 évben betöltött vezető szerepét a hazai infokommunikációs infrastruktúra modernizálásában. A cég 1991 óta van jelen ismét hazánkban, jelenleg több mint 1500 főt foglalkoztat. A dolgozók túlnyomó többsége K+F tevékenységet folytat, 10%-uk PhD fokozattal bír.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény