FőoldalÜzletEredményes évzárás, dinamikus évkezdés a Videoton EAS Kft.-nél
2013. június 11., kedd ::

Eredményes évzárás, dinamikus évkezdés a Videoton EAS Kft.-nél

Közel 200 fős létszámnövekedéssel, 3,8 milliárd forintos forgalomnövekedéssel, valamint csarnokbővítéssel zárta a tavalyi évet a VT EAS Kft. Az ideit egy 450 millió forintos technológiai fejlesztést célzó beruházási csomaggal, valamint épületbővítéssel indította

A válság óta 2,6 milliárd forint technológiai beruházást valósítottak meg, amivel párhuzamosan árbevételük közel 6,5 milliárd forinttal nőtt, s ez a tervek szerint 2013-ban tovább növekszik majd.

A Videoton elektronikai szereléssel foglalkozó székesfehérvári leányvállalata, a Videoton EAS Kft. 25%-os létszám és 40%-os forgalomnövekedéssel büszkélkedhet a 2012-es évre vonatkozóan. A több mint 700 főt foglalkoztató leányvállalat a jelentősen megnövekedett forgalom megvalósítása érdekében már tavaly is nagymértékű technológiai fejlesztéseket hajtott végre, valamint egy közel 3000 m2-es gyártóterülettel bővült az év második felében. A csarnokba három projekt került át, így az új helyen összesen közel 350 féle terméket gyártanak teljes volumenben.

A 2013-as évet a Videoton tagvállalata újabb technológiai beruházásokkal és épületbővítéssel kezdi. A kapacitást bővítő és technológiai fejlesztést célzó beruházási csomag 500 millió forint összértékű berendezést tartalmaz. „A több lépcsőben megvalósuló beruházás első szakaszában egy új szelektív forrasztógép és perifériái, egy új hullámforrasztó gép és egy komplett szelektív lakkozó sor megvásárlása indult el. Ezt követően egy további AOI (Automatic Optical Inspection) berendezéssel bővíti meglévő kapacitásait a vállalat. A berendezések 2013 második negyedévében érkeznek, a sorozatgyártás pedig az év közepétől indulhat el az új eszközökön." – mondta Klambauer Csaba a Videoton EAS Kft. ügyvezető igazgatója.

A VEAS az elmúlt években folyamatosan új vevőkkel és projektekkel bővült, ami egyúttal azt is magával hozta, hogy termékportfóliója is gyökeresen megváltozott. A korábbi nagy sorozatú elektronikai szerelést szinte teljes egészében felváltotta a kis sorozatú, nagy diverzitású komplex termékek gyártása. A tagvállalat sikere a vevők rugalmas kiszolgálásán és a versenyképes áron nyújtott, magas színvonalú szolgáltatáson túl köszönhető a közelmúltban elindult technológiai fejlesztést és kapacitásbővítést célzó beruházásoknak is. A technológiai beruházás további lépcsőiben még a 2013-as évben egy új paneltisztító és tisztaságmérő berendezés, egy speciális 3D lézeres mérőberendezés, egy „flying probe" tesztberendezés, valamint egy további szelektív forrasztógép és annak kiszolgáló egységeinek beruházására kerül sor. Egy új, idén induló projekthez pedig felvetődött az igény átmenő furatos alkatrészek beültetését végző új berendezések beszerzésére is. A gépek üzembeállítása az év második felére várható.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény