FőoldalÜzletMegjelent a GSM-R projekt második pályázata
2013. május 15., szerda ::

Megjelent a GSM-R projekt második pályázata

Újabb cégek indulhatnak a hazai vasútvonalak mentén futó digitális rádiókommunikációs GSM-R rendszer kiépítését célzó, a napokban megjelent tenderen. A GSM-R projekt célja, hogy megteremtse a nemzetközi vasúti forgalom átjárhatóságát, valamint növelje a közlekedés biztonságát és hatékonyságát

A mostani az „Optikai kábelhálózat szállítása" című közbeszerzési eljárás kiírásának értelmében a nyertes pályázónak a GSM-R projekt beruházása keretében a hálózatot – a hurokzárások kettős nyomvonalát is figyelembe véve – 1091 km nyomvonalhosszban, bázisállomások és állomásépületek átviteltechnikai helyiségeinek leágazásaihoz kell kiépítenie. A hálózat szállítása optikai rendezők között telepített, mérési dokumentumokkal rendelkező kábelekre vonatkozik.

A hozzávetőlegesen 35 Md forintra becsült beruházás a Budapest környéki, a Budapest–Székesfehérvár, a Budapest–Győr–Hegyeshalom, a Győr–Celldömölk–Boba–Zalaegerszeg–Bajánsenye, a Budapest–Cegléd–Szolnok–Szajol–Püspökladány, a Szajol–Lökösháza, valamint a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vonalakat érinti. A projektet az aláírástól számított két éven belül kell befejezni. A tendernek hosszabb távon lehet egy második szakasza is, a felújítás alatt lévő további vasútvonalakon, beleértve a Püspökladány–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony, a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza és a Székesfehérvár–Keszthely szakaszt.

2012. december 22-én meghirdetett, a rendszerintegrációra és a GSM-R rendszer szállítására vonatkozó első pályázati felhívás júniusig lezárulhat. Az erre a kiírásra jelentkezett négy cég közül a NISZ Zrt. ez év március 4–én végül hármat kért fel ajánlattételre. A Kapsch CarrierCom Kft. az MVM Ovit Országos Villamostávvezeték Zrt.-vel közösen, a Nokia Siemens Networks Telekommunikációs Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. önállóan, míg a SELEX Electronic Systems S.p.A. a Huawei Technologies Híradástechnikai Kft.-vel szövetkezve dolgozna. A tervek szerint nyertes pályázóval a második negyedév végén írnák alá a végleges szerződést.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény