FőoldalÜzletCsökkenti a munkaerő felvétel ütemét a Foxconn Kínában
2013. február 26., kedd ::

Csökkenti a munkaerő felvétel ütemét a Foxconn Kínában

A South China Morning Post hongkongi napilap szerint korlátozott számban vesz csak fel új munkásokat a Foxconn Kínában. A vállalat ugyanakkor tagadja a vádakat, hogy ennek hátterében az Apple várakozásoktól elmaradó eladásai állnának

A dél-kínai Sencsenben található legnagyobb gyárában teljesen befagyasztotta a munkaerő-toborzást, többi kínai egységében pedig a korábbinál jóval szerényebb mértékben hirdet állásokat a Foxconn. A jelenség némiképp meglepetést kelt az elmúlt évek töretlenül terjeszkedése után, hiszen a vállalat még a jelentős presztízsveszteséget okozó, komoly munkajogi visszaélésekre fényt derítő tavalyi munkajogi vizsgálatok után sem fogott abból vissza.

A cég közleményben cáfolta a nyugati sajtó találgatásait, melyek szerint ennek oka, hogy az Apple eladásai elmaradnak a várakozásoktól. A Foxconn szerint az ok egyszerűen az, hogy a holdújév után a vártnál több migráns munkás érkezett vissza a gyáraiba, a vállalat emiatt döntött a munkaerő-állomány növelésének lelassítása mellett, ami legalább március végéig nem fog változni.

A Kínában összesen másfél millió embert foglalkoztató vállalat hosszú távon ugyanakkor a bérek és a nyersanyagárak növekedésével, így profitjának csökkenésével lesz kénytelen számolni. A cég ezért a következő években robotokat kíván alkalmazni a humán munkaerő kiegészítéseként, később felváltásaként, a felvétel mostani lassítása tehát már akár ennek a jele is lehet. A projekt első fázisa 5-10 éven belül indulhat, és egy összesen mintegy 3 milliárd jüanos (1 jüan=35 forint) beruházással szinte teljes automatizálás valósulhat majd meg.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény