FőoldalÜzletÓriási veszteséggel jár a Fujitsu átszervezése
2013. február 13., szerda ::

Óriási veszteséggel jár a Fujitsu átszervezése

A március végén záródó üzleti évre a korábban remélt profit helyett egymilliárd dolláros veszteséggel számol japán technológiai óriás. Az eltérést zömmel a chipgyártással kapcsolatos átszervezések okozzák

Az óriásvállalat a március végén záródó üzleti évet a korábban prognosztizált 25 milliárd jenes profit helyett várhatóan 95 milliárdos (azaz körülbelül egymilliárd dolláros) nettó veszteséggel fogja zárni.

A gazdasági válsággal terhelt nehéz időszakot a chipgyártás újragondolásával igyekszik maga mögött hagyni a cég. Ennek keretében az LSI chipek további tervezését és fejlesztését egy a Panasonic-kal közösen létrehozott, idén a második félévben felálló új vállalatba helyezi át, a gyártást pedig a Taiwan Semiconductor Manufacturing bevonásával egy Japán középső részén található új gyárba telepíti. Az átszervezések személyi kérdésekkel is együtt járnak: a Fujitsu 5000 állás megszűnésével és további 4500 pozíció áthelyezésével kalkulál. Bár a számok nagynak tűnhetnek, a korporáció szintjén ez nem túl jelentős mozgás: a vállalat 170 ezer munkavállalót foglalkoztat világszerte. Az elbocsátásokat ráadásul a lehető legkevésbé fájó módon, zömében nyugdíjazással vagy korai nyugállományba vonulást jelentő ajánlatokkal kívánják megoldani.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény