FőoldalÜzletA Sony beszünteti a PC optikai meghajtók gyártását
2012. szeptember 11., kedd ::

A Sony beszünteti a PC optikai meghajtók gyártását

Stabil piaci részesedésük ellenére veszteséges az üzletág.
Japán sajtóértesülések szerint a Sony 2013 márciusáig felszámolja Optiarc nevű leányvállalatát, amely a számítógépekbe szánt optikai (CD, DVD és Blu-Ray) lemezmeghajtók gyártásával foglalkozik

A jelenlegi információk szerint a gyártás leállítása nem érinti az otthoni szórakoztatás területén forgalmazott lejátszókat, így a japán cég asztali Blu-Ray és DVD-lejátszói továbbra is forgalomban maradnak. Ezzel szemben viszont a Sony otthoni PC-kbe és laptopokba szánt, valamint külső DVD és Blu-Ray meghajtói jövő tavasszal eltűnnek a boltok polcairól.

Eredetileg az Optiarc a NEC és a Sony együttműködésében, közös vállalkozásként került elindításra, azonban a Sony 2008-ban kivásárolta partnerét a cégből. A részleg mostani megszüntetésének oka a veszteségesség. Annak ellenére, hogy az optikai meghajtók piacán stabil, 15%-os részesedéssel bír, az éles versenyhelyzet előidézte alacsony eladási árak miatt a Sony vezetése nem tartja megtérülő befektetésnek a leányvállalat fenntartását.

Az átalakítás előreláthatólag nem jár komolyabb elbocsátásokkal annak ellenére, hogy a Sony korában bejelentette: világszerte összesen 10.000 főt fog elküldeni különböző részlegeitől. A mostani leállításban érintett mintegy 400 dolgozó egy részét korengedménnyel nyugdíjazzák, a többi munkatársat pedig megpróbálják elhelyezni a cég más területein.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény