FőoldalÜzletAz Ericssoné lehet a Nokia Siemens Networks BSS üzletága
2012. szeptember 06., csütörtök ::

Az Ericssoné lehet a Nokia Siemens Networks BSS üzletága

A Reuters híre szerint a mobil hálózati eszközök piacvezetője érdeklődik gyengélkedő versenytársa, a Nokia Siemens Networks (NSN) eladósorba került üzletága iránt. A lap által megszólaltatott bennfentesek 300-400 millió euró közé tették a BSS üzletág értékét

A Reuters forrásai szerint az átalakulása közepén járó NSN több egységének eladását is fontolgatja, bár küszöbön álló megegyezésekről még nem érkezett semmilyen hivatalos megerősítés. Az üzleti folyamatok támogatásával (business support systems - BSS) foglalkozó részleg tovább erősítené az Ericsson piacvezető pozícióját, míg a Nokia Siemens újabb lépést tenne a tavaly óta zajló profiltisztítás útján. A svéd cég tavaly már 1,15 milliárd dollárért felvásárolta a Telcordiát, amelynek forgalmával kiegészülve a terület globális rangsorának élére került.

Maga a Nokia Siemens Networks nehéz időszakon megy keresztül. Mint azt egy éve az Elektronet is közölte, egymilliárd eurós megtakarítás reményében megválnak 17 ezer embertől, vagyis a dolgozók közel negyedétől. A cég ezután a mobil szélessávú hálózati eszközökre és szolgáltatásokra fókuszálna, az új stratégiával össze nem egyeztethető tevékenységeket felszámolják vagy pénzzé teszik. Idén már két részlegétől is sikeresen megszabadult: a mikrohullámú átviteli rendszereket a kanadai DragonWave szerezte meg, míg a vezetékes szélessávú technológiákat és szolgáltatásokat az amerikai Adtran vitte el a teljes ügyfélkörrel együtt. A távközlési hálózati megoldásokat szállító vállalatok egyébként világszerte a csökkenő kereslettel és az egyre népesebb konkurenciával küszködnek, amelynek hatásait még az utóbbi időben látványosan fejlődő ázsiai gyártók is megsínylették.

Ugyanakkor a Nokia Siemens nemrég bejelentette, hogy a Flextronicsszal közösen építene Brazíliában összeszerelő üzemet, a látványos növekedéssel kecsegtető régióba helyezve gyártási tevékenységét. A vállalat állítólag már új szerződést ütött nyélbe egy brazil és egy chilei operátor 4G hálózatának kiépítésével kapcsolatban, és komoly tervei vannak az észak-amerikai piacon is, ahol egyszer már lemaradt a 4G-s beszerzések hullámáról.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény