FőoldalÜzlet87 MUSD büntetés kartellezésért a Toshibának
2012. július 04., szerda ::

87 MUSD büntetés kartellezésért a Toshibának

A gyártót azzal vádolják, hogy más cégekkel összefogva mesterségesen magasan tartotta az LCD kijelzők árát. A cég tagadja, hogy tisztességtelen piaci gyakorlatot folytatott volna

Az ügyet egy 2007-es csoportos kereset robbantotta ki, amelyet LCD-panelek és más kapcsolódó termékek vásárlói nyújtottak be az Egyesült Államokban.

A Reuters szerdai jelentése szerint a San Francisco-i szövetségi bíróság 87 millió dolláros kártérítés megfizetésére kötelezte a Toshibát. Az ítélet szerint a Toshibának 17 millió dollárt kell fizetnie azoknak a gyártóknak, amelyek az általa eladott LCD paneleket használták fel a termékeikben; hetven millió dollárt pedig a kész termékeket megvásárló fogyasztók kárpótlására kell fordítania. A perben más gyártókat is elmarasztaltak, köztük a tajvani AU Optronicsot, amelynek az AFP jelentése szerint szintén tetemes kártérítést kell fizetnie.

A Toshiba szerint a bíróság tévesen ítélte meg a Toshiba szerepét ebben az ügyben, és ezért a vállalat minden törvényes eszközt igénybe kíván venni annak érdekében, hogy elérje az ítélet felülvizsgálatát.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény