FőoldalÜzletÁtszervez a Hewlett-Packard
2012. június 25., hétfő ::

Átszervez a Hewlett-Packard

A felhőalapú szolgáltatásokat erősíti, de hardverbirodalmát is megtartja a Hewlett-Packard. Az utóbbi évek kapkodásai után Meg Whitman megpróbál határozott irányt szabni

A nemrégiben megtartott Las Vegas-i The Venetian konferencián a HP vezérigazgatója a cloud computing fejlesztését tartotta kulcsmotívumnak. Ezen belül igazi nagy üzletnek a vállalati igények kiszolgálása látszik, amire a HP komplex megoldást kínál: felhőalapú szolgáltatást, garantálva az adatok biztonságát, s mellé olyan szoftveres megoldást, amellyel a begyűjtött, rendezetlen információhalmazok elemzéséből a cégek számára értelmezhető, felhasználható eredmény születik. A cég ePrint nevű alkalmazásával a pl. okostelefon segítségével egy távoli szerverről kiválasztott dokumentum a világ bármely táján kinyomtatható.

Ugyanakkor Whitman szerint nincs szó arról, hogy a HP feladná a számítástechnikai eszközök értékesítését, ami a legutóbbi pénzügyi év 127 milliárd dolláros bevételének 70 százalékát hozta. Megtartják a pc-üzletágat - sőt újraegyesítik a nyomtatók és képalkotó berendezések szegmensével -, és a tervek szerint a Windows 8-ra alapozva még az idén visszatér a HP a táblagép piacra is.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény