FőoldalÜzlet4,5 milliárd forintos a Sanmina-SCI beruházás Tatabányán
2012. május 11., péntek ::

4,5 milliárd forintos a Sanmina-SCI beruházás Tatabányán

Sanmina-SCI Magyarország tatabányai telephelyén kétezer négyzetméteres területet alakít elektronikai eszközök termelésére alkalmas részleggé. A beruházáshoz kapcsolható létszámbővülés a fejlesztés 2014-es befejezésekor várhatóan eléri majd a száz főt

Jelenleg közel ezer embernek adnak munkát, autóipari elektronikai vezérlőegységeket, valamint telefonközpontokhoz, átjátszóállomásokhoz való berendezéseket készítenek. Az üzemben közel 300 fő foglalkozik telekommunikációs és orvosi műszerek garancián túli javításával és az ehhez kapcsolódó logisztikai feladatokkal, ugyanis itt található a Sanmina-SCI legnagyobb európai szervizközpontja is. A vállalat 2010-ben 20 milliárd forintos árbevételt ért el, amit 2011-ben megdupláztak.

Az új óriásberuházáshoz a társaság egymilliárd forintos pályázati támogatást kapott. A teljes kapacitás elérésekor az új részleg harminc százalékkal növelheti a gyár árbevételét.

A társaság 1996-ban építette fel első, tízezer négyzetméteres csarnokát Tatabányán, majd bővítették az üzemet, később megvásárolták a szomszéd telken épült gyárat, így jelenleg 40 ezer négyzetméteren tevékenykednek. A Sanmina másik magyarországi gyára Miskolc mellett működik, az Alsózsolcai Ipari Parkban. Precíziós fémmegmunkálással, telekommunikációs kapcsolószekrények, bázisállomások összeszerelésével foglalkoznak 400 fős létszámmal.

A Sanmina-SCI Corporation 2001-ben alakult a Sanmina és SCI társaságok egyesülésével. A Sanmina az elektronikai alaplapok, fémfeldolgozási, és fémmegmunkálási jellegű alaptevékenysége kapcsolódott össze a Space Craft Industries elektronikai gyártótevékenységével.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény