FőoldalÜzletAz ukránok is saját Szilícium-völgyet akarnak
2012. április 10., kedd ::

Az ukránok is saját Szilícium-völgyet akarnak

Az ukrán állam Kijev egyik kerületét már ki is jelölte az ingatlanberuházásra, az első ütemet két év múlva szeretnék átadni

A Bionic Hill-nek nevezett komplexum kivitelezését még az idén szeretnék elkezdeni.

Az ukrán főváros önkormányzata vegyes hasznosítású megaberuházást indít el Kijev egyik kerületében. Összesen 225 ezer négyzetméternyi beépítést terveznek a Szvjatosin kerületben kijelölt önkormányzati területen. Ezt amerikai mintára kutatás-fejlesztési központként, illetve az azt kiszolgáló háttérintézmények letelepedési helyeként és szolgáltató, kereskedelmi egységekkel megtűzdelt területként képzelik el. Több irodaházat, kutatás-fejlesztési egységeket, egy egyetemi campust, hotelt, sportlétesítményeket, bevásárlóközpontot, lakásokat, iskolákat és óvodákat akarnak megépíteni. Mindez egyszerre lendítené fel a helyi ingatlanpiacot és több tízezer új munkahelyet teremtene. Vezető külföldi kutatás-fejlesztési cégeket vonzana, ezek belépésére is számítanak a városvezetők.

Az első, körülbelül 100 ezer négyzetméteres ütemet még 2014-ig szeretnék befejezni. Arról egyelőre nem közöltek részleteket, hogy mindez milyen forrásból valósulhat meg. Pénzügyi szakértők szerint a várható, több száz millió eurós költség felét bankhitelből kell majd fedezni.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény