FőoldalÜzletFolyamatosan bővít a Continental Veszprémben
2012. március 09., péntek ::

Folyamatosan bővít a Continental Veszprémben

A nemzetközi autóipari beszállító október végén jelentette be, hogy összesen 3,8 milliárdos beruházás keretében közel háromezer négyzetméterrel bővíti veszprémi elektronikai részegység gyárát. A projekthez az Új Széchenyi Terv pályázatán 889 millió forint támogatást nyertek

A cégcsoport stratégiai döntése alapján tavaly novembertől egy vállalatként működik a társaság veszprémi és budapesti gyáregysége, a Temic Hungary Kft. és a Continental Teves Magyarország Kft. Ekkor lett a cég új neve Continental Automotive Hungary Kft.

Az új gyártócsarnok és magasraktár építése a tervek szerint halad, a kutatás-fejlesztési kapacitást is fejlesztő beruházást várhatóan 2012 júliusban adják át. A tavalyi év utolsó hónapjaiban megkezdett beruházásoknak köszönhetően eddig a tervezett létszám jelentős részét, pontosan 206 embert vettek fel, közülük 46 fejlesztőmérnököt, de mérnököket még vesznek fel. A cég a veszprémi és budapesti gyárában összesen több mint 3100 embert foglalkoztat.

A Continental AG Magyarországon jelenleg öt vállalattal, 7 telephelyen képviselteti magát, és közel 6300 munkatársat foglalkoztat. Négy divíziója végez gyártó- és szoftverfejlesztési tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott és Nyíregyházán.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény