FőoldalÜzletVideoton jelenlét a félvezető-gyártó gépek és az orvosi berendezések beszállítói piacán is
2011. május 03., kedd ::

Videoton jelenlét a félvezető-gyártó gépek és az orvosi berendezések beszállítói piacán is

A közelmúltban a Videoton Holding közvetlen többségi tulajdont szerzett a győri székhelyű STS Technology Kft.-ben, amely berendezéseket és modulokat szállít félvezetőipari és orvosi berendezések gyártóinak. A Kft. sikeres együttműködést indított a gyorsan fejlődő az innováció nagydíjas budapesti Mediso céggel CT és PET berendezések részegységeinek gyártására is

AZ STS Technology beintegrálása beleillik a Videoton stratégiájába: a piaci igényeknek és a régió adottságainak megfelelően erősíti jelenlétét az egyedi- és kisszériás berendezésgyártás területén. Európában számtalan innovatív cég fejleszt és gyártat precíz mechatronikai bázisú berendezéseket. Ez ma még jellemzően Nyugat-Európában történik, miközben a délkelet-ázsiai gyártatás a távolság miatt sokszor nem valódi alternatíva, éppen ezért a Videoton szerződéses gyártóként nagy növekedési potenciált lát ezen a területen a nyomdagépektől a laborberendezésekig.

Ebbe a vonalba illik be a jelenleg 56 főt foglalkoztató STS Technology legfontosabb képessége: saját gyártású precíziós mechanikai alkatrészek felhasználásával nagy bonyolultságú (több ezer alkatrész és részegység) gépek, mechatronikai berendezések egyedi és kis szériás gyártása. A cég kitűnően eligazodik az itt felhasznált alkatrészek világpiacán, és versenyképességéhez nagyban hozzájárul a kiterjedt hazai és kelet-európai beszállítói bázis.

Az STS Technology idei árbevételi terve meghaladja a 2,8 milliárd forintot.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény