FőoldalÜzletA Panasonic növeli akkumulátorgyártását Kínában
2011. április 26., kedd ::

A Panasonic növeli akkumulátorgyártását Kínában

A japán vállalatok egykor világelsők voltak a főként hordozható elektronikai cikkekben, illetve az elektromos autóknál alkalmazott akkumulátoroknak a gyártásában. Mivel azonban a dél-koreai vállalatok rohamléptékben hozzák be lemaradásukat, a Panasonic pozícióelőnye megőrzése érdekében az olcsóbb kínai gyártás részarányának növelése mellett döntött

A japán Nikkei gazdasági napilap szerint a lítium-ion akkumulátorok világpiacán betöltött vezető szerepének megőrzése érdekében a Panasonic Corp. átszervezi termelési szerkezetét és növeli a kínai gyártás részarányát. Ezáltal 30 százalékot kíván lefaragni termelési költségeiből.

A Panasonic és az április elseje óta 100 %-os tulajdonában lévő Sanyo Electric Co. együtt 26 százalékos világpiaci részesedéssel bírt 2010-ben a Li-ion gyártásban. A Panasonic-Sanyo együttes havi termelési kapacitása 120 millió egység, melynek jelenleg 80-90 százaléka készül Japánban, a többi Kínában. A Panasonic a kínai gyártás részarányát 2015-ig 50 százalékra kívánja növelni. Emellett ugyanezen idő alatt meg kívánja háromszorozni a Li-ion akkumulátorok eladásából származó bevételét a 2009-es ezermilliárd jenhez képest. A Panasonic 2012-ig 20-30 milliárd jent készül invesztálni a kínai gyártás növelésébe új üzemek létesítésével és a meglévőek modernizálásával.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény