FőoldalÜzletMitsubishi automatizálás - szakmai nap
2011. március 08., kedd ::

Mitsubishi automatizálás - szakmai nap

Március 2-án tartotta a Meltrade Kft. szakmai napját a Mitsubishi automatizálási rendszerek témakörében. A Mitsubishi Electric Factory Automation azon rendszereket gyártja, amely a szenzor és a gyártási folyamat között van, beleértve a beavatkozó egységeket is (hajtásszabályozás, szervorendszerek). Megoldásaikra jellemző a rendszerszemlélet, az együttműködés más gyártók egységeivel, a teljes körű megoldásra való törekvés

Bognár Attila a Meltrade igazgatója Bognár Attila a Meltrade igazgatója
A Mitsubishi - jó japán szokáshoz híven - hardvert és szoftvert egyaránt fejleszt és gyárt, ami piaci sikereinek egyik záloga.
A szakmai napot Bognár Attila igazgató nyitotta meg, méltatva az élenjáró japán gyártó eredményeit és a Meltrade Kft. magyarországi tevékenységét.

Schmied András Schmied András
A szakmai előadásokat Schmied András kezdte az iQ Works, az új fejlesztőkörnyezet bemutatásával. A programcsomag egységes platformot teremt a teljes gyártás irányításához, így a PLC és CNC vezérlésekhez, a robotmozgások és szervorendszerek irányításához. Alapja, hogy közös adatbázist használ, ami biztosítja a kapcsolódást, ezt segíti a navigátor rendszer is. Külön programszegmensek szolgálnak a PLC programozás, a mozgásvezérlés és a kijelző vezérlés céljaira.

A kiállítás A kiállítás
A szakmai nap további előadásai ezen programrendszer részleteit mutatta be, működés közben is. Az eszközökről a résztvevők kis kiállítást tekinthettek meg, amelyekkel - legalább demo módban - működés közben is megtekinthettek.

Csúri Péter Csúri Péter
Surin Zsolt az FX3G PLC programozói szegmensről beszélt, Csúri Péter pedig a MES interfészről (Manufactoring Execution System), az e-F@ctory programszegmensről. A MES rendszer a vállaltirányítási szoftver és a gyártómű között helyezkedik el egy interfészen keresztül, és a termelés pillanatnyi állapotának folyamatos megfigyelését teszi lehetővé.

Az automatizáláshoz nem elegendő jó PLC és beavatkozó egység, a rendszerek közötti adatátvitel is fontos. Manapság általánosan elterjedt az ethernet hálózat ipari megoldása, a Mitsubishi CC-Link flexibilis hálózati rendszerét két vendég-előadó, Tomasz Nawracaj és John Browett mutatta be.
A jól sikerült szakmai napot értékes Mitsubishi automatizálási egységek sorsolása zárta a résztvevők között.

A Meltrade honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény