FőoldalÜzletA szombathelyi TDK új gyárépületet adott át
2024. június 04., kedd ::

A szombathelyi TDK új gyárépületet adott át

A TDK Hungary Components Kft. jeladók, szenzorok gyártásával bővíti a tevékenységi körét.

A Japánban 1935-ben alapított TDK a világ egyik vezető elektronikai vállalata, amely mára több mint 30 országban van jelen Európában, a Közel-Keleten és Afrikában. A TDK Hungary Components Kft. ennek a tokiói székhelyű konszernnek a tagja, és annak legjelentősebb európai fejlesztő- és gyártóközpontja. A Szombathelyen működő leányvállalat az autóipar mellett többek között a háztartáselektronika-ipar számára fejleszt és gyárt elektronikai alkatrészeket. Termékpalettájukon megtalálhatók például a teljes kulcs nélküli nyitás és indításhoz szükséges alkatrészek, az optikai parkolást segítő rendszerek, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszerek, és különféle táblafelismerők.

Felismerve a járműipar jelentős növekedését, a vállalat 12 ezer négyzetméteres gyárbővítést hajtott végre. A 70 millió eurós beruházással a cég igazolta világelsőségét és Európában ezidáig még nem gyártott, kizárólag az autóipar számára értékesítendő különböző jeladók, szenzorok gyártásával bővíti a tevékenységét. A beruházásnak köszönhetően, a Szombathely egyik legnagyobb munkáltatójának számító TDK 2026-ig újabb 250 munkahelyet hoz létre.

2023. decemberében a cég saját forrásból, valamint a magyar Kormány által indított Gyármentő Programon keresztül elérhető támogatással kiegészítve nagyszabású energetikai beruházást indított 3,4 milliárd forint értékben, amely összeget megújuló energia felhasználásának bővítésére (napelemes rendszer), energiahatékonyabb légtechnikai eszközök telepítésére, valamint a vállalat infrastrukturális berendezéseinek felügyeletét ellátó rendszer kiépítésére fordítja. A beruházás legkésőbb 2025 márciusáig valósul meg, jelentős mértékben hozzájárulva a TDK Hungary Components Kft. energiapiaci árkitettségének csökkentéséhez. A beruházásnak köszönhetően a gyár szinte teljesen gázfüggetlenné válik.

Forrás: hipa.hu
Kép: www.tdk-electronics.tdk.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény